Cilt Bakımı Efsanelerini Çürütmek Parlak Bir Cilt Elde Etme Hakkındaki Gerçek

Cilt bakımı milyarlarca dolarlık bir endüstridir ve piyasada oldukca sayıda ürün ve tedavi varken, paranızın hakikaten neye değdiğini bilmek zor olabilir. Bu yazıda, en yaygın cilt bakımı mitlerinden kimilerini çürüteceğiz ve hak ettiğiniz parlak cilde kavuşmanıza destek olacağız. Cilt Unutulmazları 1. Yüzünüzü her gün yıkamanız icap eder. Bu, en yaygın cilt bakımı efsanelerinden biridir, sadece aslen doğru değildir. Yüzünüzü oldukca sık yıkamak cildinizin naturel yağlarını yok edebilir ve kuruluğa ve tahrişe yol açabilir. 2. Büzücüler cildiniz için iyidir. Büzücü maddeler kurutucu ve tahriş edici olabilir ve cildinizin daha çok yağ üretmesine niçin olabilir. 3. Her gün peeling yapmalısınız. Oldukça sık peeling yapmak cildinizin bariyerine zarar verebilir, kuruluğa ve tahrişe yol açabilir. 4. Sivilcelerden kurtulmak için sert temizleyiciler kullanmalısınız. Sert temizleyiciler cildinizin naturel yağlarını yok edebilir ve akneyi daha da kötüleştirebilir. 5. Pahalı cilt bakım ürünleri kullanmanız icap eder. Her bütçeye müsait mükemmel cilt bakım ürünleri bulabilirsiniz. 6. Yağlı bir cilde […]

Cilt Bakımı Efsanelerini Çürütmek Parlak Bir Cilt Elde Etme Hakkındaki Gerçek

Cilt Bakımı Efsanelerini Çürütmek: Parlak Bir Cilt İçin Bilmeniz Gerekenler

Cilt bakımı milyarlarca dolarlık bir endüstridir ve piyasada oldukca sayıda ürün ve tedavi varken, paranızın hakikaten neye değdiğini bilmek zor olabilir. Bu yazıda, en yaygın cilt bakımı mitlerinden kimilerini çürüteceğiz ve hak ettiğiniz parlak cilde kavuşmanıza destek olacağız.

Cilt Bakımı Efsanelerini Çürütmek: Parlak Bir Cilt İçin Bilmeniz Gerekenler

Cilt Unutulmazları

1. Yüzünüzü her gün yıkamanız icap eder.

Bu, en yaygın cilt bakımı efsanelerinden biridir, sadece aslen doğru değildir. Yüzünüzü oldukca sık yıkamak cildinizin naturel yağlarını yok edebilir ve kuruluğa ve tahrişe yol açabilir.

2. Büzücüler cildiniz için iyidir.

Büzücü maddeler kurutucu ve tahriş edici olabilir ve cildinizin daha çok yağ üretmesine niçin olabilir.

3. Her gün peeling yapmalısınız.

Oldukça sık peeling yapmak cildinizin bariyerine zarar verebilir, kuruluğa ve tahrişe yol açabilir.

4. Sivilcelerden kurtulmak için sert temizleyiciler kullanmalısınız.

Sert temizleyiciler cildinizin naturel yağlarını yok edebilir ve akneyi daha da kötüleştirebilir.

5. Pahalı cilt bakım ürünleri kullanmanız icap eder.

Her bütçeye müsait mükemmel cilt bakım ürünleri bulabilirsiniz.

6. Yağlı bir cilde sahipseniz güneş kremi kullanamazsınız.

Yağlı bir cilde haiz olsanız bile, cildinizi güneşin zararı dokunan etkilerinden korumak için güneş kremi kullanmak şarttır.

7. Yaşlanma karşıtı mamüller daha genç görünmenizi sağlayabilir.

Yaşlanma karşıtı mamüller cildinizin görünümünü iyileştirmeye destek olabilir, sadece aslen daha genç görünmenizi sağlayamazlar.

8. Çatlaklardan kurtulamazsınız.

Çatlaklar yaşamın naturel bir parçasıdır ve onlardan tamamen kurtulmanın bir yolu yoktur. Sadece, görünümlerini azaltmaya destek olabilecek tedaviler vardır.

Sual Yanıt

S: Yüzümü yıkamanın en iyi yolu nelerdir?

A: Cilt tipinize müsait nazik bir temizleyici kullanın. Yüzünüzü günde iki kere, sabah ve akşam sudan geçirin.

S: Cildimi eksfoliye etmenin en iyi yolu nelerdir?

A: Haftada bir ya da iki kere, nazik bir peeling kullanarak cildinize peeling yapın.

S: Sivilcelerden kurtulmanın en iyi yolu nelerdir?

A: Sivilce için reçetesiz satılan mamüller ve reçeteli ilaçlar dahil olmak suretiyle muhtelif tedaviler mevcuttur. Sizin için en iyi tedavi seçenekleri ile alakalı doktorunuzla görüşün.

S: Cildimi güneşin zararlarından korumanın en iyi yolu nelerdir?

A: Bulutlu günlerde bile her gün güneş kremi kullanın. SPF ya da daha yüksek bir güneş kremi seçin.

S: Işıltılı bir cilde kavuşmanın en iyi yolu nelerdir?

A: Işıltılı bir cilde kavuşmanın birçok yolu vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Yüzünüzü günde iki kere yumuşak bir temizleyici ile sudan geçirin
  • Haftada bir ya da iki kere cildinizi eksfoliye edin
  • Cilt tipinize müsait bir nemlendirici kullanın
  • Bolca su içmek
  • Sıhhatli beslenmek
  • Yeterince uyumak
Bunu Gördünüz mü?  Kirlilik Cildinize Nasıl Zarar Verir (Ve Onu Nasıl Korursunuz)
Cilt Unutulmazları Cilt Bakımı İpuçları
Yüzünüzü her gün yıkamanız gerekiyor Yüzünüzü günde iki kere yumuşak bir temizleyici ile sudan geçirin
Büzücüler cildiniz için iyidir Cildinizi kurutabileceğinden büzücü maddelerden kaçının
Her gün peeling yapmalısınız Haftada 2-3 kere peeling yapın
Sivilcelerden kurtulmak için sert temizleyiciler kullanmalısınız Sivilceleri tedavi etmek için yumuşak bir temizleyici ve salisilik asit içeren bir ürün kullanın

I. Cilt Unutulmazları

Senelerdir dolaşan birçok cilt bakımı efsanesi var, sadece bunların bir çok doğru değil. İşte çürütülmüş en yaygın cilt bakımı efsanelerinden bazıları:

Cilt Bakımı Efsanelerini Çürütmek: Parlak Bir Cilt İçin Bilmeniz Gerekenler

Efsaneleşmiş #1: Yüzünüzü Her Gün Yıkamanız Icap eder

Bu, en yaygın cilt bakımı efsanelerinden biridir, sadece aslen doğru değildir. Yüzünüzü oldukca sık yıkamak cildinizin naturel yağlarını yok edebilir, bu da kuruluğa, tahrişe ve sivilcelere yol açabilir.

Yüzünüzü günde yıkamak için ülkü rakam cilt tipinize bağlıdır. Yağlı bir cildiniz var ise, yüzünüzü günde iki kere yıkamanız gerekebilir. Kuru bir cildiniz var ise, yüzünüzü günde yalnızca bir kere ya da hatta iki günde bir yıkamanız gerekebilir.

Yüzünüzü ne çoğunlukla yıkayacağınızdan güvenli değilseniz, önlemli olun ve yüzünüzü daha azca sıklıkta sudan geçirin. Gerekirse yüzünüzü devamlı daha sık yıkayabilirsiniz, sadece kuru ya da hasarlı cildi onarmak daha zor olsa gerek.

Cilt Bakımı Efsanelerini Çürütmek: Parlak Bir Cilt İçin Bilmeniz Gerekenler

II. Efsaneleşmiş #1: Yüzünüzü Her Gün Yıkamanız Icap eder

Birçok birey, ciltlerini pak ve sıhhatli tutmak için her gün yüzlerini yıkamaları gerektiğine inanır. Sadece bu aslen bir efsanedir. Yüzünüzü oldukca sık yıkamak, cildinizin naturel yağlarını yok edebilir ve cildinizin kuru ve tahriş olmuş hissetmesine niçin olabilir.

Yüzünüzü ne çoğunlukla yıkamanız icap ettiğini belirlemenin en iyi yolu cilt tipinize dikkat etmektir. Yağlı bir cildiniz var ise, yüzünüzü günde iki kere yıkamanız gerekebilir. Sadece kuru bir cildiniz var ise, yüzünüzü günde yalnızca bir kere ya da hatta iki günde bir yıkamanız gerekebilir.

Yüzünüzü ne çoğunlukla yıkamanız gerektiğinden güvenli değilseniz, ihtiyatlı hareket etmek ve yüzünüzü daha azca sıklıkta yıkamak en iyisidir. Bu, cildinizin kurumasını ve tahriş olmasını önlemeye destek olacaktır.

Efsaneleşmiş #5: Pahalı Cilt Bakım Ürünleri Kullanmanız Icap eder

Bu, oradaki en büyük cilt bakımı efsanelerinden biridir. Gerçekte, pahalı olanlar kadar müessir olan müsait fiyatlı cilt bakımı ürünleri bulabilirsiniz. En mühim şey, cilt tipinize ve endişelerinize bakılırsa formüle edilmiş ürünleri bulmaktır.

Daha müsait fiyatlı bir cilt bakımı rutini arıyorsanız yapabileceğiniz birkaç şey var. Evvela, indirimde olan ya da bir paketin parçası olan ürünleri arayın. Ek olarak eczane markalarını ya da jenerik ürünleri kullanmayı deneyebilirsiniz. Ve en son, dermatoloğunuzdan ya da estetisyeninizden numune istemekten korkmayın.

Ihmal etmeyin, en mühim şey, bağlı kalabileceğiniz ve cildiniz için işe yarayan bir cilt bakım rutini bulmaktır. Bu nedenle, sizin için işe yarayanı bulana kadar denemekten korkmayın.

Bunu Gördünüz mü?  Işıltının Kilidini Açmak Cilt Bakımı ve Işıltılı Bir Cilt İçin Hazırlık Rehberi

Cilt Bakımı Efsanelerini Çürütmek: Parlak Bir Cilt İçin Bilmeniz Gerekenler

Cilt bakımı milyarlarca dolarlık bir sektördür ve oldukca sayıda değişik ürün ve tedavi mevcut olduğu için, paranızın hakikaten neye değdiğini bilmek zor olabilir. Bu yazıda, cilt bakımı rutininiz ile alakalı bilgili kararlar verebilmeniz için en yaygın cilt bakımı mitlerinden kimilerini çürüteceğiz.

Efsaneleşmiş #1: Yüzünüzü Her Gün Yıkamanız Icap eder

Cildinizi leke, yağ ve makyajdan arındırmak için temizlemek mühim olsa da, yüzünüzü oldukca sık yıkamak cildinizin naturel yağlarını yok edebilir ve cildinizin kuru ve tahriş olmuş hissetmesine niçin olabilir. Amerikan Dermatoloji Akademisi, yüzünüzü günde iki kere, sabah ve akşam yıkamanızı öneriyor.

Efsaneleşmiş #2: Büzücüler Cildiniz İçin İyidir

Büzücüler çoğu zaman gözenekleri sıkılaştırmak ve yağ üretimini azaltmak için kullanılır. Sadece, cildinize sert de gelebilir ve naturel yağlarını yok edebilir. Yağlı bir cildiniz var ise, nazik bir temizleyici ve nemlendirici kullanmanız daha iyi olur.

Efsaneleşmiş #3: Her Gün Peeling Yapmalısınız

Peeling, cildinizin yüzeyindeki ölü deri hücrelerini temizler ve bu da cildinizin dokusunu ve parlaklığını iyileştirmeye destek olabilir. Sadece, oldukca sık peeling yapmak cildinizin bariyerine zarar verebilir ve tahrişe yol açabilir. Amerikan Dermatoloji Akademisi cildinizi haftada 2-3 kere peeling yapmanızı öneriyor.

Efsaneleşmiş #4: Sivilcelerden Kurtulmak İçin Sert Temizleyiciler Kullanmalısınız

Sert temizleyiciler cildinizin naturel yağlarını yok edebilir ve akneyi daha da kötüleştirebilir. Akneniz var ise, cildinizi kurutmayacak nazik bir temizleyici kullanmanız daha iyi olur.

Efsaneleşmiş #5: Pahalı Cilt Bakım Ürünleri Kullanmanız Icap eder

Sıhhatli bir cilde haiz olmak için cilt bakım ürünlerine bir servet masrafınıza gerek yok. Size mükemmel sonuçlar verebilecek oldukca sayıda müsait fiyatlı ürün mevcuttur.

Efsaneleşmiş #6: Yağlı Cildiniz Var ise Güneş Kremi Kullanamazsınız

Güneş kremi, cilt tipiniz mutlaka cildinizi güneşin zararı dokunan ışınlarından korumak için eğer olmazsa olmazdır. Yağlı bir cildiniz var ise, gözeneklerinizi tıkamayacak hafifçe, yağsız bir güneş kremi seçebilirsiniz.

Efsaneleşmiş #7: Yaşlanma Karşıtı Mamüller Sizi Daha Genç Izah edebilir

Yaşlanma karşıtı mamüller cildinizin görünümünü iyileştirmeye destek olabilir, sadece aslen sizi daha genç gösteremezler. Yaşlanma emarelerini bilakis çevirmenin tek yolu kozmetik cerrahi ya da öteki invaziv prosedürlerdir.

Efsaneleşmiş #8: Çatlaklardan Kurtulamazsınız

Çatlaklar, bilhassa hamilelik ya da süratli kilogram alıp verme esnasında yaygın bir durumdur. Çatlaklardan tamamen kurtulmanın bir yolu olmasa da, onları soldurmaya destek olabilecek bir takım tedavi vardır.

Efsaneleşmiş #7: Yaşlanma Karşıtı Mamüller Sizi Daha Genç Izah edebilir

Yaşlanma karşıtı mamüller milyarlarca dolarlık bir endüstridir ve bu şaşırtıcı değildir. Hepimiz daha genç görünmek talep eder ve bunu başarmanıza destek bulunduğunu iddia eden birçok ürün vardır. Peki, yaşlanma karşıtı mamüller hakikaten işe yarıyor mu?

Bunu Gördünüz mü?  Zahmetsiz Cazibe Günlük ve Şık Bir Görünüm İçin 5 Makyaj İpucu

Gerçek şu ki, yaşlanma karşıtı mamüllerin sizi daha genç gösterebileceği iddiasını destekleyen hiç bir ilmi delil yoktur. Aslen, birtakım emek harcamalar birtakım yaşlanma karşıtı mamüllerin cildinize zarar verebileceğini bile göstermiştir.

Kısaca, daha genç görünmenin bir yolunu arıyorsanız, paranızı sıhhatli yemeklere masrafınız, kafi uyku almanız ve tertipli egzersiz yapmanız daha iyi olur. Bunlar cildinizin görünümünde hakikaten ayrım yaratacak şeylerdir.

Elbet, şayet keyif alıyorsanız ve kendinizi iyi hissettiriyorsa yaşlanma karşıtı mamüller kullanmakta hiç bir problem yok. Yalnız bunların tarihi geri çevirmesini beklemeyin.

Efsaneleşmiş #8: Çatlaklardan Kurtulamazsınız

Çatlaklar, bilhassa hamilelik ya da buluğluk döneminde yaygın bir durumdur. Çatlaklar çirkin görünse de, altta yatan herhangi bir tıbbi rahatsızlığın emaresi değildir ve zararı dokunan değildir. Çatlaklar için bir tedavi yoktur, sadece görünümünü azaltmaya destek olabilecek bir takım tedavi vardır. Bu tedaviler şunları ihtiva eder:

  • Lazer tedavisi
  • Mikroiğneleme
  • Radyofrekans tedavileri
  • Kimyasal peeling
  • Dermal dolgular

Bu tedavilerin devamlı müessir olmadığını ve pahalı olabileceğini unutmamak önemlidir. Bu tedavilerden birini düşünüyorsanız, sizin için müsait olup olmadığını görmek için doktorunuzla ya da dermatoloğunuzla görüşmeniz önemlidir.

Efsaneleşmiş #8: Çatlaklardan Kurtulamazsınız

Çatlaklar, bilhassa hamilelik esnasında ya da hızla kilogram alıp verdiğinizde yaygın bir durumdur. Çatlaklar için bir tedavi olmasa da, görünümlerini azaltmaya destek olmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır.

Çatlaklara karşı en müessir tedavilerden bazıları şunlardır:

  • Ölü deri hücrelerini temizlemeye ve yeni hücre büyümesini desteklemeye destek olmak için cildinizi tertipli olarak eksfoliye edin
  • Cildinizi nemli ve elastik tutmak için nemlendirici kullanın
  • C vitamini, retinol ya da hyaluronik asit benzer biçimde çatlakların görünümünü azaltmaya destek olduğu yayınlanan bileşenler içeren topikal bir krem ​​ya da serum icra etmek
  • Kan dolaşımınızı iyileştirmeye ve cilt elastikiyetini artırmaya destek olmak için tertipli egzersiz yapın

Çatlaklar için tek bir çözüm olmadığını unutmamak önemlidir. Bir birey için işe yarayan bir şey, bir başkası için işe yaramayabilir. Çatlaklarla savaşım ediyorsanız, sizin için en iyi tedavi seçeneklerini bulmak için doktorunuzla ya da dermatoloğunuzla görüşmeniz önemlidir.

S: Cilt bakımıyla alakalı yaygın mitler nedir?

A: Cilt bakımıyla alakalı yaygın birçok efsaneleşmiş vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Yüzünüzü her gün yıkamanız gerekiyor
  • Büzücüler cildiniz için iyidir
  • Her gün peeling yapmalısınız

S: Bu unutulmazları takip etmenin tehlikeleri nedir?

A: Bu efsanelere uymak cilt problemlerine yol açabilir, sözgelişi:

S: Bu efsanelerden iyi mi kaçınabilirim?

A: Bu efsanelerden kaçınmak için şu ipuçlarını izleyin:

  • Yüzünüzü günde iki kere ılık suyla sudan geçirin
  • Yumuşak bir temizleyici kullanın
  • Haftada bir ya da iki kere peeling yapın

Berkay Kaya, teknoloji ve yaşam tarzı konularındaki tutkusuyla tanınan bir blog yazarıdır. Gemow.com'un kurucusu olarak, her gün yeni ve ilgi çekici içerikler üretmeye odaklanır; bu sayede okuyucularına en güncel bilgiler ve ilham verici yazılar sunar. Berkay, sürekli olarak kendini geliştiren ve dijital dünyadaki yenilikleri takip eden bir içerik üreticisidir.

  • Toplam 146 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Mükemmelliği Şekillendirmek Glam Makyajda Konturlama Sanatı

Makyaj Tekniği 3 gün önce

İçindekiler2. Konturlamanın Yararları3. Konturlama için Araçlar ve Teknikler4. Değişik Yüz Şekillerine Kontur Iyi mi Uygulanır5. Konturlama Yaparken Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yaygın Yanlışlar6. Kontur Makyaj Tatbik İpuçları7. Suya Dayanıklı Kontur ÜrünleriOrganik Kontur MakyajıHususi Etkinlikler İçin Kontur Iyi mi YapılırSual ve Yanıt 1. Konturlama 2. Konturlamanın Yararları 3. Konturlama için Araçlar ve Teknikler 4. Değişik Yüz Şekillerine Kontur Iyi mi Uygulanır 5. Konturlama Yaparken Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yaygın Yanlışlar 6. Kontur Makyaj Tatbik İpuçları 7. Suya Dayanıklı Kontur Ürünleri 8. Organik Kontur Makyajı 9. Hususi Etkinlikler İçin Kontur Iyi mi Yapılır 10. Sual ve Yanıt Antet Yanıt Konturlama için Konturlama, yüzde daha şekillendirilmiş bir manzara yaratmak için fer ve gölgeyi kullanan bir makyaj tekniğidir. Konturlamanın Yararları Konturlama şu mevzularda destek olabilir: En iyi özelliklerinizi vurgulayın Daha bakışımlı bir yüz şekli yaratın Kırışıklıkların ve lekelerin görünümünü azaltın Daha kalkık ve genç bir manzara yaratın Konturlama için Araçlar ve Teknikler Konturlama için kullandığınız araçlar […]

Kırışıksız, Uzun Süreli Bir Bitiş İçin Kapatıcı Nasıl Sabitlenir

Makyaj Tekniği 1 hafta önce

İçindekilerII. Kapatıcı nelerdir ve niçin gereklidir?III. Cilt tonunuza müsait doğru kapatıcıyı iyi mi seçersiniz?IV. Kapatıcı iyi mi sabitlenirV. Kapatıcı iyi mi sabitlenirVI. Kapatıcının daha uzun vakit kalıcı olması iyi mi sağlanırVII. İnsanların kapatıcı uygularken icra ettiği yaygın yanlışlarDeğişik Cilt Tiplerinde Kapatıcı Kullanımına İlişkin İpuçlarıStandart Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular Kapatıcı Ayarı: Kırışıksız ve Uzun Süreli Bir Bitiş İçin İpuçları Kapatıcı, lekeleri, koyu halkaları ve öteki kusurları gizlemek için kullanılan bir makyaj ürünüdür. Fondötenin dibine yahut üzerine uygulanabilir ve daha eşit ve kusursuz bir cilt meydana getirmeye destek olabilir. Sadece kapatıcı ara ara gün süresince kırışabilir yahut solabilir, bu da çirkin görünebilir. Kapatıcınızın gün boyu yerinde kalmasını istiyorsanız yapabileceğiniz birkaç şey var. ilk olarak, kapatıcıyı uygulamadan ilkin bir astar kullandığınızdan güvenli olun. Astar, kapatıcının yapışması için pürüzsüz, eşit bir yüzey meydana getirmeye destek verir ve ek olarak kapatıcının kırışmasını önlemeye destek verir. İkinci olarak, kapatıcıyı ince katmanlar halinde uygulayın. Kalınca kapatıcı katmanlarının […]

Aydınlatıcı Astarlar Parıltı Olmadan Parıltıyı Yakalayın

İçindekilerII. VurgulayıcılarAydınlatıcı Bazlar: Cildinizi En çok Işıltı Etkisine HazırlamaIV. Doğru Aydınlatıcı Iyi mi SeçilirV. Vurgulayıcı Iyi mi KullanılırVI. Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Vurgulayıcı HatalarıVII. Vurgulayıcı Hileleri ve İpuçlarıÖğrenciler için Fosforlu KalemlerIX. Profesyoneller için Vurgulayıcılar Aydınlatıcı bazlar daha parlak bir manzara elde etmenin mükemmel bir yoludur. Cildinizi pürüzsüzleştirmeye, ince çizgileri ve kırışıklıkları bulanıklaştırmaya ve makyajınız için daha eşit bir temel yapmaya destek olabilirler. Şayet fosforlu kalem oyununuzu bir üst seviyeye taşımanın bir yolunu arıyorsanız, o halde bir astar ne olursa olsun dikkate değerdir. İşte bir fosforlu kalem astarının iyi mi kullanılacağına ve görebileceğiniz faydalardan kimilerine bir bakış. Aydınlatıcı Astarı Iyi mi Kullanılır 1. Tertipli cilt bakım rutininizi uygulayarak başlayın. Bu, cildinizi hazırlamanıza ve astar için pürüzsüz bir temel oluşturmanıza destek olacaktır. 2. Cildiniz kuruduktan sonrasında parmak uçlarınıza azca oranda baz uygulayın. 3. Astarı yüzünüze hafif vurarak uygulayın. 4. Astarı cildinize iyice yedirdiğinizden güvenilir olun, bilhassa ince çizgilerin ya da kırışıklıkların olduğu yerlere […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele