Blossom Bonds Eşlik Eden Bitkilerle Daha Güçlü, Daha Sağlıklı Bahçeler Nasıl Yetiştirilir

Eşlik eden nebat yetiştirme, her nebat için daha yararlı bir ortam yaratmak amacıyla değişik nebat türlerini bir araya ekmeyi içeren bir bahçe tekniğidir. Bahçıvanlar, hangi bitkilerin birbirine yakın yetiştirileceğini dikkatlice seçerek bahçelerinin verimliliğini artırabilir, zararı olan problemlerini azaltabilir ve ürün verimlerini artırabilirler. Bu kitapta, iyi mi çalıştığına dair temel bilgilerden bahçenize yarar sağlayabilecek muayyen nebat eşleşmelerine kadar, yoldaş nebat yetiştirme ile alakalı bilmenizde fayda olan her şeyi öğreneceksiniz. Ek olarak, haşere kontrolü ve nebat rahatsızlıkları şeklinde yoldaş nebat yetiştirmeyle alakalı yaygın sorunları iyi mi gidereceğinize dair ipuçları da bulacaksınız. İster yeni süregelen bir bahçıvan olun, talep eder deneyimli bir ustalaşmış, Companion Planting: Mastering the Art of Companion Planting (Companion Planting: Eşlik Eden Bitkilerin Yetiştirilmesi Sanatında Profesyonelleşme), daha güzel ve üretken bir bahçe yetiştirmek için bu kuvvetli bahçe tekniğini iyi mi kullanacağınızı öğrenmek için muhteşem bir kaynaktır. İçindekiler Eşlik Eden Bitkilerin Faydaları Eşlik Eden Bitkiler Nasıl Seçilir Yaygın Eşlik Eden Bitkiler […]

Blossom Bonds Eşlik Eden Bitkilerle Daha Güçlü, Daha Sağlıklı Bahçeler Nasıl Yetiştirilir

Blossom Bonds: Eşlik Eden Bitki Yetiştirme Sanatında Ustalaşmak

Eşlik eden nebat yetiştirme, her nebat için daha yararlı bir ortam yaratmak amacıyla değişik nebat türlerini bir araya ekmeyi içeren bir bahçe tekniğidir. Bahçıvanlar, hangi bitkilerin birbirine yakın yetiştirileceğini dikkatlice seçerek bahçelerinin verimliliğini artırabilir, zararı olan problemlerini azaltabilir ve ürün verimlerini artırabilirler.

Bu kitapta, iyi mi çalıştığına dair temel bilgilerden bahçenize yarar sağlayabilecek muayyen nebat eşleşmelerine kadar, yoldaş nebat yetiştirme ile alakalı bilmenizde fayda olan her şeyi öğreneceksiniz. Ek olarak, haşere kontrolü ve nebat rahatsızlıkları şeklinde yoldaş nebat yetiştirmeyle alakalı yaygın sorunları iyi mi gidereceğinize dair ipuçları da bulacaksınız.

İster yeni süregelen bir bahçıvan olun, talep eder deneyimli bir ustalaşmış, Companion Planting: Mastering the Art of Companion Planting (Companion Planting: Eşlik Eden Bitkilerin Yetiştirilmesi Sanatında Profesyonelleşme), daha güzel ve üretken bir bahçe yetiştirmek için bu kuvvetli bahçe tekniğini iyi mi kullanacağınızı öğrenmek için muhteşem bir kaynaktır.

Blossom Bonds: Eşlik Eden Bitki Yetiştirme Sanatında Ustalaşmak

İçindekiler

  1. Eşlik Eden Bitkilerin Faydaları
  2. Eşlik Eden Bitkiler Nasıl Seçilir
  3. Yaygın Eşlik Eden Bitkiler
  4. Eşlik Eden Bitkilerden Yararlanan Sebzeler
  5. Eşlik Eden Bitkilerden Yararlanan Çiçekler
  6. Eşlik Eden Bitkilerden Yararlanan Otlar
  7. Eşlik Eden Bitkilerden Yararlanan Ağaçlar
  8. Eşlik Eden Bitkilerden Yararlanan Çalılar
  9. Konuyla İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Antet Hususiyet
Eşlik eden nebat yetiştirme Değişik nebat türlerinin bir arada ekilerek, bitkilerin daha iyi büyümeleri ve verimliliklerinin artırılması uygulamasıdır.
Bahçecilik Besin, güzellik yahut öteki amaçlarla nebat yetiştirme uygulaması.
Bitkiler Muayyen bir yerde büyüyen, kökleri, gövdeleri ve yaprakları olan organizmalar.
Çiçekler Çoğu zaman parlak renkli ve hoş kokulu çiçekler üreten organizmalar.
Sebze Kök, beden, yaprak yahut meyve şeklinde yenilebilir kısımları için yetiştirilen organizmalar.

II. Eşlik eden bitkilerin yararları

Eşlik eden nebat dikimi, büyümelerini ve üretkenliklerini iyileştirmek için değişik nebat türlerini bir arada dikmeyi içeren bir bahçe tekniğidir. Eşlik eden nebat dikiminin birçok faydası vardır, bunlar içinde şunlar yer alır:

  • Yararlı böcekleri ve polinatörleri çekmek
  • Pestisit ve herbisitlere olan ihtiyacın azaltılması
  • Toprak kalitesinin iyileştirilmesi
  • Zararlıları hedef bitkilerden uzaklaştırmak
  • Meyve ve sebzelerin lezzetini arttırmak

Eşlik eden bitkileri seçerken, her bitkinin gelişme ihtiyaçları, su gereksinimleri ve güneş ışığı ihtiyaçları şeklinde değişik gereksinimlerini göz önünde bulundurmak önemlidir. Eşlik eden bitkileri dikkatlice seçerek hem üretken aynı zamanda güzel bir bahçe yaratabilirsiniz.

Blossom Bonds: Eşlik Eden Bitki Yetiştirme Sanatında Ustalaşmak

III. Eşlik eden bitkiler iyi mi seçilir?

Eşlik eden bitkileri seçerken aklınızda bulundurmanız ihtiyaç duyulan birkaç şey var.

Ilk olarak bitkilerin gelişme alışkanlıklarını göz önünde bulundurun. Domates şeklinde birtakım bitkiler uzun büyür ve bol miktarda alana gereksinim duyar. Marul şeklinde ötekiler ise alçak büyür ve birbirine daha yakın ekilebilir.

Bunu Gördünüz mü?  Bahçe Atölyeleri Bolca Herkes İçin Çiçek Açan Bir Fırsat

İkinci olarak, bitkilerin su ve gıda ihtiyaçlarını düşünün. Salatalık şeklinde birtakım bitkiler fazlaca fazla suya gereksinim duyarken, fasulye şeklinde ötekiler kuraklık koşullarına karşı koyabilir.

Üçüncüsü, bitkilerin zararı olan ve rahatsızlık direncini göz önünde bulundurun. Kadife çiçeği şeklinde birtakım bitkiler zararlıları denetim etmeye destek olan faydalı böcekleri çeker. Nane şeklinde ötekiler zararlıları uzaklaştırır.

En son, bitkilerin güzel duyu çekiciliğini düşünün. Ayçiçekleri şeklinde birtakım bitkiler bahçeye bir renk sıçraması katar. Otlar şeklinde ötekiler ise yiyecek pişirmede yahut tıbbi amaçlarla kullanılabilir.

Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, birbirlerine destek olacak ve güzel, bereketli bir bahçe yaratacak yoldaş bitkileri seçebilirsiniz.

Blossom Bonds: Eşlik Eden Bitki Yetiştirme Sanatında Ustalaşmak

IV. Yaygın yoldaş bitkiler

Birbirlerinin büyümesini ve sağlığını iyileştirmek için beraber yetiştirilebilecek birtakım yaygın destek bitkiler şunlardır:

  • Domates ve fesleğen
  • Mısır ve fasulye
  • Salatalık ve turpgiller
  • Havuç ve soğan
  • Biber ve kadife çiçeği

Eşlik eden nebat yetiştirme ile alakalı daha çok informasyon için lütfen aşağıdaki kaynaklara bakın:

V. Eşlik eden bitkilerden faydalanan sebzeler

İşte yoldaş bitkilendirmeden faydalanan birtakım sebzeler:

  • Domatesler: Domatesler fesleğen, frenk soğanı, kadife çiçeği ve nasturtiumların yanına ekildiğinde yarar sağlar. Bu bitkiler zararlıları ve rahatsızlıkları uzaklaştırmaya destek sunar ve ek olarak domateslerin tadını iyileştirebilir.
  • Patates: Patatesler fasulye, lahana, havuç ve soğanın yanına ekildiğinde faydalıdır. Bu bitkiler toprak standardını iyileştirmeye destek sunar ve ek olarak zararlıları uzaklaştırmaya da destek olabilir.
  • Salatalıklar: Salatalıklar havuç, turp ve nanenin yanına ekildiğinde yarar sağlar. Bu bitkiler zararlıları ve rahatsızlıkları uzaklaştırmaya destek sunar ve ek olarak salatalıkların lezzetini iyileştirmeye destek olabilir.
  • Kabak: Kabak, mısır, fasulye ve kadife çiçeğinin yanına ekildiğinde yarar sağlar. Bu bitkiler toprak standardını iyileştirmeye destek sunar ve ek olarak zararlıları caydırmaya da destek olabilir.
  • Biberler: Biberler fesleğen, kadife çiçeği ve nasturtiumların yanına ekildiğinde yarar sağlar. Bu bitkiler zararlıları ve rahatsızlıkları uzaklaştırmaya destek sunar ve ek olarak biberlerin lezzetini de iyileştirebilir.

VI. Eşlik eden bitkilerden faydalanan çiçekler

İşte yoldaş bitkilendirmeden faydalanan birtakım çiçekler:

  • Güller: Güller için birlikte rol alan bitkiler içinde lavanta, nane ve papatya bulunur. Bu bitkiler zararlıları ve rahatsızlıkları uzaklaştırmaya destek sunar ve ek olarak toprak standardını iyileştirmeye destek olurlar.
  • Ayçiçekleri: Ayçiçekleri için birlikte rol alan bitkiler içinde kadife çiçeği, nasturtium ve fasulye bulunur. Bu bitkiler polinatörleri çekmeye destek sunar ve ek olarak zararlıları caydırmaya da destek sunar.
  • Dahlialar: Dahlialar için birlikte rol alan bitkiler içinde kadife çiçekleri, nasturtiumlar ve cleome bulunur. Bu bitkiler polinatörleri çekmeye destek sunar ve ek olarak zararlıları caydırmaya da destek sunar.
  • Lale: Laleler için birlikte rol alan bitkiler içinde sümbüller, nergisler ve soğanlar bulunur. Bu bitkiler toprak standardını iyileştirmeye destek sunar ve ek olarak zararlıları caydırmaya destek sunar.
  • Orkideler: Orkideler için birlikte rol alan bitkiler içinde eğrelti otları, bromeliadlar ve filodendronlar bulunur. Bu bitkiler gölge ve rutubet sağlamaya destek sunar ve ek olarak zararlıları caydırmaya destek olurlar.
Bunu Gördünüz mü?  Dikey Huzur Sakin Dinlenme Alanları İçin Yenilikçi Bahçecilik

VII. Eşlik eden bitkilerden faydalanan otlar

Otlar her bahçeye kıymetli bir katkı sağlayabilir ve ek olarak öteki bitkilerin büyümesini ve üretkenliğini artırmaya destek olabilir. İşte yoldaş bitkilendirmeden faydalanan otlardan bazıları:

  • Fesleğen: Fesleğen, domates, biber ve patlıcan için iyi bir eşlikçi bitkidir. Zararlıları uzaklaştırmaya ve bu sebzelerin lezzetini iyileştirmeye destek sunar.
  • Frenk soğanı: Frenk soğanı, güller, çilekler ve marullar için iyi bir eşlikçi bitkidir. Zararlıları uzaklaştırmaya ve bu bitkilerin lezzetini iyileştirmeye destek olurlar.
  • Kişniş: Kişniş havuç, domates ve biber için iyi bir eşlikçi bitkidir. Zararlıları uzaklaştırmaya ve bu sebzelerin lezzetini iyileştirmeye destek sunar.
  • Dereotu: Dereotu havuç, domates ve salatalık için iyi bir eşlikçi bitkidir. Zararlıları uzaklaştırmaya ve bu sebzelerin lezzetini iyileştirmeye destek sunar.
  • Rezene: Rezene, domates, biber ve patlıcan için iyi bir eşlikçi bitkidir. Zararlıları uzaklaştırmaya ve bu sebzelerin lezzetini iyileştirmeye destek sunar.
  • Sarımsak: Sarımsak bir çok sebze için iyi bir eşlikçi bitkidir. Zararlıları uzaklaştırmaya ve bu sebzelerin lezzetini iyileştirmeye destek sunar.
  • Mercanköşk: Mercanköşk domates, biber ve patlıcan için iyi bir eşlikçi bitkidir. Zararlıları uzaklaştırmaya ve bu sebzelerin lezzetini iyileştirmeye destek sunar.
  • Nane: Nane, domates, biber ve patlıcan için iyi bir eşlikçi bitkidir. Zararlıları uzaklaştırmaya ve bu sebzelerin lezzetini iyileştirmeye destek sunar.
  • Kekik: Kekik, domates, biber ve patlıcan için iyi bir eşlikçi bitkidir. Zararlıları uzaklaştırmaya ve bu sebzelerin lezzetini iyileştirmeye destek sunar.
  • Maydanoz: Maydanoz, domates, biber ve patlıcan için iyi bir eşlikçi bitkidir. Zararlıları uzaklaştırmaya ve bu sebzelerin lezzetini iyileştirmeye destek sunar.
  • Biberiye: Biberiye bir çok sebze için iyi bir eşlikçi bitkidir. Zararlıları uzaklaştırmaya ve bu sebzelerin lezzetini iyileştirmeye destek sunar.
  • Adaçayı: Adaçayı bir çok sebze için iyi bir eşlikçi bitkidir. Zararlıları uzaklaştırmaya ve bu sebzelerin lezzetini iyileştirmeye destek sunar.
  • Kekik: Kekik, bir çok sebze için iyi bir eşlikçi bitkidir. Zararlıları uzaklaştırmaya ve bu sebzelerin lezzetini iyileştirmeye destek sunar.

Eşlik eden bitkilerden faydalanan ağaçlar

VIII. Eşlik eden bitkilerden faydalanan ağaçlar

Eşlik eden bitkilendirmeden faydalanabilecek birçok değişik ağaç vardır. En yaygın olanlardan bazıları şunlardır:

  • Elma ağaçları
  • Kiraz ağaçları
  • Armut ağaçları
  • Ceviz ağaçları
  • Meşe ağaçları

Bu ağaçların her biri, büyümesini ve verimliliğini artırmaya destek olabilecek kendine has bir takım dost bitkisine haizdir. Örnek olarak, elma ağaçları zararlıları uzaklaştırmaya destek olan kadife çiçeklerinin yanına dikilmekten faydalanır. Kiraz ağaçları, kirazların lezzetini artırmaya destek olan nane yakınlarına dikilmekten faydalanır. Armut ağaçları, onları zararlılardan korumaya destek olan soğanların yanına dikilmekten faydalanır. Ceviz ağaçları, toprak standardını artırmaya destek olan fasulyelerin yanına dikilmekten faydalanır. Meşe ağaçları, toprağın drenajını iyileştirmeye destek olan yoncaların yanına dikilmekten faydalanır.

Ağaçlarınıza birlikte rol alan bitkiler ekerek, onların büyümesini ve verimliliğini artırmaya destek olabilir, ek olarak onları zararlılardan ve hastalıklardan koruyabilirsiniz.

Bunu Gördünüz mü?  Botanik Mutluluk Sanatsal Gösterişle Bahçenizi Güzelleştirin

IX. Eşlik eden bitkilerden faydalanan çalılar

Çalılar, yemek, barınak ve güzellik sağlayarak her bahçeye kıymetli bir katkı sağlayabilir. Ek olarak polinatörleri çekerek, zararlıları uzaklaştırarak ve toprak standardını iyileştirerek bahçedeki öteki bitkilerin sağlığını iyileştirmeye destek olabilirler. Eşlikçi olarak ekilebilecek en iyi çalılardan bazıları şunlardır:

* Biberiye: Biberiye, yaprak bitleri, lahana güveleri ve beyaz sinekler şeklinde zararlıları uzaklaştıran hoş kokulu bir bitkidir. Ek olarak arılar ve kelebekler şeklinde polinatörleri de çeker.
* Lavanta: Lavanta, sivrisinek, pire ve karınca şeklinde zararlıları uzaklaştıran bir öteki hoş kokulu bitkidir. Ek olarak arılar ve kelebekler şeklinde polinatörleri de çeker.
* Civanperçemi: Yarrow, toprak drenajını ve verimliliğini iyileştirmeye destek olan dayanıklı bir fazlaca yıllıktır. Ek olarak arılar ve kelebekler şeklinde polinatörleri de çeker.
* Ekinezya çiçeği:Echinacea, arılar ve kelebekler şeklinde polinatörleri çeken bir papatya türüdür. Ek olarak yaprak bitleri ve örümcek akarları şeklinde zararlıları caydırmaya destek olurlar.
* Ekinezya: Echinacea, bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleriyle malum bir papatya türüdür. Ek olarak arılar ve kelebekler şeklinde polinatörleri de çeker.
* Bergamot: Bergamot, yaprak bitleri, lahana güveleri ve beyaz sinekler şeklinde zararlıları uzaklaştıran bir turunçgil bitkisidir. Ek olarak arılar ve kelebekler şeklinde polinatörleri de çeker.

Çalılar bahçenizin sağlığını ve verimliliğini artırmanın mükemmel bir yolu olabilir. Bu tarz şeyleri öteki bitkilerinizin yoldaşı olarak ekerek, zararlılara ve hastalıklara karşı kuvvetli dengeli bir ekosistem yaratmaya destek olabilirsiniz.

S: Dost bitkilendirmenin yararları nedir?

A: Eşlik eden bitkilerin ekimi bahçenizin verimliliğini muhtelif şekillerde artırmaya destek olabilir. Örnek olarak, birlikte rol alan bitkiler şunlara destek olabilir:
* Yararlı böcekleri ve polinatörleri çekin
* Zararlıları uzaklaştırın
* Toprak standardını iyileştirin
* Gölge ve barınak sağlayın
* Drenajı iyileştirin

S: Eşlik eden bitkileri iyi mi seçerim?

A: Eşlik eden bitkileri seçerken aklınızda bulundurmanız ihtiyaç duyulan birkaç şey vardır. ilk olarak, bitkilerin güneş, su ve toprak açısından gereksinimlerini göz önünde bulundurun. İkinci olarak, bitkilerin gelişme alışkanlıklarını göz önünde bulundurun. Örnek olarak, uzun bitkileri kısa bitkilerin yanına dikmekten kaçınmalısınız şu sebeple uzun bitkiler kısa bitkileri gölgeleyecektir. En son, bitkilerin zararlılara ve hastalıklara karşı direncini göz önünde bulundurun.

S: Bahçemde yoldaş nebat yetiştirmeyi iyi mi uygularım?

A: Bahçenizde yoldaş nebat yetiştirmenin birkaç değişik yolu vardır. Bir yol, yoldaş bitkileri aynı yatağa yahut kaba dikmektir. Bir öteki yol ise, yoldaş bitkileri bahçenizin çevresine dikmektir. Ek olarak, birbirlerine gelişmek için gereksinim duydukları kaynakları sağlamak suretiyle beraber çalışan bir nebat grubu olan bir loncaya yoldaş bitkiler de dikebilirsiniz.

Berkay Kaya, teknoloji ve yaşam tarzı konularındaki tutkusuyla tanınan bir blog yazarıdır. Gemow.com'un kurucusu olarak, her gün yeni ve ilgi çekici içerikler üretmeye odaklanır; bu sayede okuyucularına en güncel bilgiler ve ilham verici yazılar sunar. Berkay, sürekli olarak kendini geliştiren ve dijital dünyadaki yenilikleri takip eden bir içerik üreticisidir.

  • Toplam 146 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Yeşil Heykel Bahçenizi Bir Sanat Eserine Nasıl Dönüştürebilirsiniz

İçindekilerII. Bahçe Tasavvur TürleriResmi BahçelerGayriresmi BahçelerSu Bahçeleri Bahçe TasarımınaIII. Bahçe Tasarımının UnsurlarıIV. Bahçe Tasarımının İlkeleriV. Bahçenizi PlanlamakVI. Dikim Planı OluşturmaVII. Bahçeniz İçin Nebat TarzıBahçenizin BakımıYaygın Bahçe Sorunlarının Giderilmesi Bahçe tasarımı, güzel ve işlevsel dış mekanlar yaratma sanatıdır. Hem güzel duyu açıdan hoş bununla beraber ergonomik bir alan yaratmak için bitkilerin, sert peyzajların ve su özelliklerinin dikkatli bir halde planlanması ve düzenlenmesini ihtiva eder. Bahçe tasarımının birçok değişik türü vardır ve her birinin kendine has prensip ve öğeleri vardır. En yaygın bahçe tasarımı türlerinden bazıları şunlardır: Resmi bahçeler Gayriresmi bahçeler Su bahçeleri Yenilebilir bahçeler Konteyner bahçeleri Ne tür bir bahçe planlıyor olursanız olun, bütün iyi bahçe tasarımlarının paylaşmış olduğu birkaç temel ilke vardır. Bu prensipler şunları ihtiva eder: Balans Bakışım Nispet Tekrarlama Zıtlık Bu prensipleri izleyerek, uzun seneler keyifle kullanacağınız, güzel ve işlevsel bir bahçe yaratabilirsiniz. II. Bahçe Tasavvur Türleri Bahçe tasarımının birçok değişik türü vardır ve her birinin kendine has […]

Companion Harmony Gelişen Bahçelerin Senfonisi

İçindekilerBirlikte rol alan bitkiler nedir?III. Birlikte rol alan bitkilerin yararlarıBirlikte rol alan bitkiler iyi mi ekilirV. Yaygın yoldaş bitkilerVI. Birlikte rol alan bitkilerin ekimi için ipuçlarıVII. Birlikte rol alan nebat yetiştirme çizelgeleriVIII. Kaçınılması ihtiyaç duyulan yanlışlarIX. Sual ve Yanıt S: Birlikte rol alan nebat yetiştirmenin yararları nedir?A: Birlikte rol alan bitkilerin ekimi, ürün verimini artırmaya, toprak sağlığını iyileştirmeye, zararı olan ve rahatsızlık problemlerini azaltmaya ve biyolojik çeşitliliği artırmaya destek olabilir.S: Birlikte rol alan bitkileri iyi mi seçerim?A: Birlikte rol alan bitkileri seçerken bitkilerin gelişme alışkanlıklarını, su ve gıda ihtiyaçlarını, zararı olan ve hastalıklara karşı dayanıklılıklarını göz önünde bulundurun.S: Yaygın olarak kullanılan yoldaş bitkiler nedir?A: Yaygın olarak görülen birtakım eşlikçi bitkiler içinde domates ve fesleğen, havuç ve soğan, fasulye ve bezelye, kadife çiçeği ve domates, turp otu ve lahana bulunur.S: Dost nebat yetiştirme hikayesinde ipuçları nedir?A: Birlikte rol alan bitkileri dikerken, ahenkli bitkileri birbirine yakın aralıklarla dikin, her sene bitkileri değiştirin […]

Bahçe Atölyeleri Bolca Herkes İçin Çiçek Açan Bir Fırsat

İçindekilerII. Bahçe ÇeşitleriIII. Bahçenizi PlanlamakIV. Nebat TarzıV. Bahçenizi DikmekVI. Bahçenize Bakım YapmakVII. Bahçenizin HasadıZararlılar ve Hastalıklar Bahçe Atölyeleri Bolluğu: Gelişen Bir Öğrenme Deneyimi Bahçe atölyeleri, bahçecilik hakkındaki data edinmek, yeni insanlarla müşerref olmak ve esinlenmek için mükemmel bir yoldur. Birçok değişik türde bahçe atölyesi mevcuttur, bundan dolayı alaka alanlarınıza ve yetenek seviyenize müsait olanı bulabilirsiniz. Bahçecilik atölyesine katılmanın yararlarından bazıları şunlardır: Yeni beceriler ve teknikler öğrenmek Uzmanlardan öneri almak İlgi alanlarınızı paylaşan yeni insanlarla müşerref olmak Kendi bahçenizi başlatmak için esin alın Bahçecilik atölyesine katılmayı düşünüyorsanız, sizin için doğru olanı bulmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Ne öğrenmek istediğinize karar verin. Muayyen bitkiler, yetiştirme teknikleri ya da bahçe tasarımı hakkındaki data edinmekle ilgileniyor musunuz? Bölgenizde sunulan bir imalathane bulun. Birçok değişik bahçe atölyesi mevcuttur, bundan dolayı evinize yakın bir adet bulacağınızdan güvenli olabilirsiniz. Atölyenin yorumlarını okuyunuz. Bu, atölyenin iyi mi bir şey olduğu ve sizin için müsait olup olmadığı hikayesinde […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele