Genetik Plaka Diyetinizi DNA’nıza Göre Düzenleyin

Genetik Tabak: Nutrigenomik ile Kişiselleştirilmiş Rejimler Oluşturma Genetik, sağlığımız ve refahımızda mühim bir rol oynar. Genlerimiz hastalıklara karşı duyarlılığımızı, ilaçlara verdiğimiz tepkiyi ve hatta kilomuzu ve vücut yapımızı etkisinde bırakır. Son yıllarda, genlerimizin sağlığımızı etkilemek için diyetimizle iyi mi etkileşime girdiğini incelemek için nutrigenomik alanı ortaya çıktı. Nutrigenomik, genlerimizin yemeklere verdiğimiz tepkiyi iyi mi etkilediğinin incelenmesidir. Bu alan hala erken aşamalarındadır, sadece rejim ve beslenme hakkında fikir biçimimizde çığır açma potansiyeline haizdir. Genlerimizin yiyeceklerle iyi mi etkileşime girdiğini anlayarak, bireysel gereksinimlerimize daha müsait kişiselleştirilmiş rejimler geliştirebiliriz. Kişiye hususi rejim nelerdir? Kişiselleştirilmiş rejim, bireysel genetik yapınıza gore uyarlanmış bir rejimdir. Bu tür rejim, metabolizmanızı, gıda emiliminizi ve hastalıklara duyarlılığınızı etkileyen benzersiz genetik varyasyonlarınızı hesaba katar. Kişiye hususi bir rejim, zayıflama, kronik rahatsızlık riskini azaltma yahut genel sıhhat ve refahınızı iyileştirme benzer biçimde muhtelif sıhhat hedeflerine ulaşmanıza destek olabilir. Kişiselleştirilmiş diyetlerin yararları Kişiselleştirilmiş bir rejimi takip etmenin birçok potansiyel faydası vardır, bunlar […]

Genetik Plaka Diyetinizi DNA’nıza Göre Düzenleyin

Genetik Tabak: Nutrigenomik ile Kişiselleştirilmiş Diyetler Oluşturma

Genetik Tabak: Nutrigenomik ile Kişiselleştirilmiş Rejimler Oluşturma

Genetik, sağlığımız ve refahımızda mühim bir rol oynar. Genlerimiz hastalıklara karşı duyarlılığımızı, ilaçlara verdiğimiz tepkiyi ve hatta kilomuzu ve vücut yapımızı etkisinde bırakır. Son yıllarda, genlerimizin sağlığımızı etkilemek için diyetimizle iyi mi etkileşime girdiğini incelemek için nutrigenomik alanı ortaya çıktı.

Nutrigenomik, genlerimizin yemeklere verdiğimiz tepkiyi iyi mi etkilediğinin incelenmesidir. Bu alan hala erken aşamalarındadır, sadece rejim ve beslenme hakkında fikir biçimimizde çığır açma potansiyeline haizdir. Genlerimizin yiyeceklerle iyi mi etkileşime girdiğini anlayarak, bireysel gereksinimlerimize daha müsait kişiselleştirilmiş rejimler geliştirebiliriz.

Kişiye hususi rejim nelerdir?

Kişiselleştirilmiş rejim, bireysel genetik yapınıza gore uyarlanmış bir rejimdir. Bu tür rejim, metabolizmanızı, gıda emiliminizi ve hastalıklara duyarlılığınızı etkileyen benzersiz genetik varyasyonlarınızı hesaba katar.

Kişiye hususi bir rejim, zayıflama, kronik rahatsızlık riskini azaltma yahut genel sıhhat ve refahınızı iyileştirme benzer biçimde muhtelif sıhhat hedeflerine ulaşmanıza destek olabilir.

Kişiselleştirilmiş diyetlerin yararları

Kişiselleştirilmiş bir rejimi takip etmenin birçok potansiyel faydası vardır, bunlar içinde şunlar yer alır:

  • İyileştirilmiş kg kaybı
  • Kronik rahatsızlık riskinin azalması
  • Artan enerji seviyeleri
  • İyileştirilmiş uyku
  • Geliştirilmiş ruh hali

Kişiye hususi bir rejim, bireysel ihtiyaçlarınıza en müsait yemekleri sağlayarak bu yararları elde etmenize destek olabilir.

Kişiselleştirilmiş bir rejim iyi mi oluşturulur?

Kişiselleştirilmiş bir rejim oluşturmanın birkaç değişik yolu vardır. Muayyen ihtiyaçlarınıza gore uyarlanmış bir rejim tasarlamanıza destek olabilecek nitelikli bir diyetisyen yahut beslenme uzmanıyla çalışabilirsiniz. Ek olarak metabolizmanızı ve yemeklere verdiğiniz tepkiyi etkileyen varyantlar için genlerinizi kontrol etmek suretiyle bir genetik kontrol firması de kullanabilirsiniz. Bu bilgiler ondan sonra kişiselleştirilmiş bir rejim planı kurmak için kullanılabilir.

Kişiye hususi rejim oluştururken dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan faktörler

Kişiye hususi bir rejim oluştururken göz önünde bulundurulması ihtiyaç duyulan bir takım unsur vardır, bunlar içinde şunlar yer alır:

  • Yaşınız, cinsiyetiniz ve aktivite düzeyiniz
  • Tıbbi geçmişiniz ve mevcut sıhhat koşullarınız
  • Yiyecek tercihleriniz ve alerjileriniz
  • Bütçeniz

Sizin için doğru kişiselleştirilmiş rejimi kurmak için alanında uzman bir diyetisyen yahut beslenme uzmanıyla çalışmanız önemlidir.

Kişiye hususi rejim örnekleri

Kişiselleştirilmiş diyetlerin muhtelif türleri mevcuttur, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Akdeniz rejimi
  • DASH rejimi
  • MIND rejimi
  • Paleo rejimi
  • Tüm
Bunu Gördünüz mü?  Yaşlılara Yönelik Bilgi Tabakları Sağlıklı ve Mutlu Bir Yaşam İçin Geriatrik Beslenmenin Bilgeliği

Bu diyetlerin tüm bunlar sağlam beslenme prensiplerine dayanmaktadır, sadece değişik bireylerin hususi gereksinimlerini karşılayacak halde özelleştirilmiştir.

Kişiselleştirilmiş bir rejim nerede bulunur?

Kişiselleştirilmiş bir rejime aşağıdakiler de dahil olmak suretiyle muhtelif kaynaklardan ulaşabilirsiniz:

  • Kalifiye diyetisyenler yahut beslenme uzmanları
  • Genetik kontrol şirketleri
  • Çevrimiçi kaynaklar

Sizin için doğru kişiselleştirilmiş rejimi kurmak için nitelikli bir ustalaşmış ile çalışmanız önemlidir.

Kişiselleştirilmiş diyetlerin maliyeti

Kişiselleştirilmiş bir diyetin maliyeti kaynağa bağlı olarak değişebilir. Kalifiye bir diyetisyen yahut beslenme uzmanından alınan kişiselleştirilmiş bir diyetin maliyeti ayda 200 dolardan 100 dolara kadar değişebilir. Bir genetik kontrol şirketinden alınan kişiselleştirilmiş bir diyetin maliyeti 500 dolardan 100 dolara kadar değişebilir.

Sorular ve Cevaplar

Hususiyet Yanıt Nutrigenomik nelerdir? Nutrigenomik, genlerimizin sağlığımızı etkilemek suretiyle beslenmemizle iyi mi etkileşime girdiğini inceleyen bilim dalıdır. Kişiye hususi rejim nelerdir? Kişiye hususi rejim, sizin bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize gore hazırlanan bir rejimdir. Kişiselleştirilmiş diyetlerin yararları Kişiye hususi rejimler zayıflamanıza, sağlığınızı iyileştirmenize ve kronik rahatsızlık riskinizi azaltmanıza destek olabilir. Kişiselleştirilmiş bir rejim iyi mi oluşturulur? Uzman bir diyetisyenle emek vererek kişiselleştirilmiş bir rejim oluşturabilirsiniz.

Genetik Tabak: Nutrigenomik ile Kişiselleştirilmiş Diyetler Oluşturma

II. Kişiye hususi rejim nelerdir?

Kişiye hususi rejim, bireyin kendine has genetik yapısına, hayat tarzına ve sıhhat hedeflerine gore düzenlenen bir rejimdir.

Bu faktörleri göz önünde bulundurarak kişiselleştirilmiş bir rejim, doğru gıdaları doğru miktarlarda sağlayarak sıhhat ve refahın optimize edilmesine destek olabilir.

Kişiye hususi rejimler giderek daha çok insanoğlunun genetiklerine müsait beslenmenin faydalarını öğrenmesiyle beraber giderek daha popüler hale geliyor.

Sadece kişiselleştirilmiş diyetin her insana uyacak tek bir yaklaşım olmadığını da belirtmek önemlidir.

Her kişinin bireysel gereksinimleri fark eder ve buna gore kişiye hususi bir rejim oluşturulmalıdır.

III. Kişiselleştirilmiş diyetlerin yararları

Kişiselleştirilmiş bir rejimi takip etmenin birçok potansiyel faydası vardır, bunlar içinde şunlar yer alır:

  • İyileştirilmiş kg kaybı ve kg yönetimi
  • Kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve kanser benzer biçimde kronik rahatsızlık riskinin azalması
  • Artan enerji seviyeleri ve iyileştirilmiş uyku
  • Gelişmiş ruh hali ve bilişsel işlev
  • Azaltılmış apse
  • İyileştirilmiş bağırsak sağlığı

Normal olarak, kişiselleştirilmiş bir diyetin muayyen yararları bireye bağlı olarak değişecektir. Sadece, emek harcamalar kişiselleştirilmiş diyetlerin insanların muhtelif sıhhat hedeflerine ulaşmalarına destek olabileceğini göstermiştir.

IV. Kişiselleştirilmiş bir rejim iyi mi oluşturulur?

Kişiye hususi rejim oluşturmanın birkaç adımı vardır.

  1. Ilk olarak DNA’nızı kontrol ettirmeniz gerekiyor. Bu, metabolizmanızı ve değişik yemeklere verdiğiniz tepkiyi etkileyen genetik varyantları belirlemenizi elde edecektir.
  2. DNA sonuçlarınız elinize geldiğinde, şahsi ihtiyaçlarınıza gore uyarlanmış, kişiselleştirilmiş bir rejim planı kurmak için bir diyetisyen yahut beslenme uzmanıyla çalışabilirsiniz.
  3. Rejim planınız genetik farklılıklarınızın yanı sıra şahsi tercihlerinizi ve hayat tarzınızı da dikkate alacaktır.
  4. En iyi neticeleri alabilmek için rejim planınızı sıkı bir halde takip etmeniz önemlidir.
  5. İhtiyaçlarınız değiştikçe, rejim planınızın zamanla ayarlanması gerekebilir.
Bunu Gördünüz mü?  Nutrigenomik Beslenmeye Kişiselleştirilmiş Bir Yaklaşım

Genetik Tabak: Nutrigenomik ile Kişiselleştirilmiş Diyetler Oluşturma

V. Kişiselleştirilmiş bir rejim oluştururken dikkate katılması ihtiyaç duyulan faktörler

Kişiye hususi bir rejim oluştururken göz önünde bulundurulması ihtiyaç duyulan bir takım unsur vardır, bunlar içinde şunlar yer alır:

  • Bireysel genetik yapınız
  • Mevcut sıhhat durumunuz
  • Hayat tarzınız ve aktivite düzeyiniz
  • Yiyecek tercihleriniz

Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, hususi ihtiyaçlarınıza müsait ve sıhhat hedeflerinize ulaşmanıza destek olacak bir rejim oluşturabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş bir rejim kurmak için birtakım ek ipuçları şunlardır:

  • Bireysel ihtiyacınız olan şeyleri değerlendirip kişiselleştirilmiş bir rejim planı oluşturmanıza destek olabilecek kalifiye bir diyetisyen yahut beslenme uzmanıyla çalışın.
  • Beslenmenizde ufak değişimler yaparak başlayın ve zaman içinde sıhhatli değişikliklerin sayısını kademeli olarak artırın.
  • Rejim değişiklikleriniz hikayesinde sabırlı ve tutarlı olun. Neticeleri görmek vakit alır, bu yüzden neticeleri derhal göremezseniz cesaretiniz kırılmasın.
  • Yemeğinizin tadını çıkardığınızdan güvenilir olun! Kişiselleştirilmiş bir rejim, uzun solukta uygulayabileceğiniz bir şey olmalıdır, bu yüzden sevdiğiniz ve tertipli olarak yiyebileceğiniz yemekleri seçtiğinizden güvenilir olun.

Bu ipuçlarını takip ederek, hususi ihtiyaçlarınıza gore uyarlanmış, sıhhat hedeflerinize ulaşmanıza destek olacak kişiselleştirilmiş bir rejim oluşturabilirsiniz.

Genetik Tabak: Nutrigenomik ile Kişiselleştirilmiş Diyetler Oluşturma

VI. Kişiselleştirilmiş rejim örnekleri

Kişiselleştirilmiş bir rejim oluşturmanın birçok değişik yolu vardır ve dikkate alınabilecek birçok değişik unsur vardır. Kişiselleştirilmiş rejimlere birtakım örnekler şunlardır:

  • Bireysel genetik yapınıza dayalı bir rejim
  • Bağırsak mikrobiyomunuza dayalı bir rejim
  • Hayat kişiliğinize ve aktivite seviyenize gore belirlenmiş bir rejim
  • Yiyecek tercihlerinize ve sevmediklerinize dayalı bir rejim

Bu rejim türlerinin her biri, şahsi gerekseme ve tercihlerinize gore düzenlenebilir ve sıhhat hedeflerinize ulaşmanıza destek olabilir.

Genetik Tabak: Nutrigenomik ile Kişiselleştirilmiş Diyetler Oluşturma

VII. Kişiselleştirilmiş bir rejim nerede bulunur?

Kişiselleştirilmiş bir rejim bulmanın birkaç değişik yolu vardır. Şunları yapabilirsiniz:

  • Kişiselleştirilmiş beslenme hikayesinde uzmanlaşmış kayıtlı bir diyetisyen beslenme uzmanıyla (RDN) çalışın.
  • Bireysel ihtiyaçlarınıza gore kişiselleştirilmiş rejim önerileri sunan çevrimiçi bir enstruman yahut tatbik kullanın.
  • Kişiselleştirilmiş diyetlerin etkilerini inceleyen bir araştırmaya katılın.

Kişiselleştirilmiş bir rejim bulmakla ilgileniyorsanız, araştırmanızı yapmanız ve elit bir kaynak seçmeniz önemlidir. Ek olarak, kişiselleştirilmiş diyetlerin pahalı olabileceğinin bilincinde olmalısınız, bu yüzden paranızın karşılığında en iyi kıymeti aldığınızdan güvenilir olmanız önemlidir.

Kişiselleştirilmiş bir rejim bulmak için kullanabileceğiniz birtakım kaynaklar şunlardır:

Kişiselleştirilmiş diyetlerin maliyeti

Kişiselleştirilmiş bir diyetin maliyeti, yukarıda belirtilen rejim türü, danışım sayısı ve ihtiyaç duyulan laboratuvar testleri benzer biçimde faktörlere bağlı olarak değişebilir. Genel hatlarıyla, kişiselleştirilmiş rejimler ayda 1.000 dolardan 1.000 dolara kadar değişebilir.

Kişiselleştirilmiş bir diyetin maliyetinin sağlığınıza bir yatırım bulunduğunu unutmamak önemlidir. Kişiselleştirilmiş bir rejim genel sağlığınızı ve refahınızı iyileştirmenize destek olabilir ve ek olarak kalp hastalığı, kanser ve diyabet benzer biçimde kronik rahatsızlıkları önlemenize destek olabilir.

Kişiye hususi bir rejim düşünüyorsanız, bu tür diyetin faydalarını ve maliyetlerini görüşmek için doktorunuzla yahut diyetisyeninizle görüşmeniz önemlidir.

Bunu Gördünüz mü?  Optimal Beslenme Hastalıkları Önlemenin Anahtarı

Malum Sorular

Kişiselleştirilmiş rejimler hakkındaki sıkça sorulan sorular şunlardır:

  • Kişiye hususi rejim nelerdir?

  • Kişiye hususi diyetlerin yararları nedir?

  • Kişiye hususi rejim iyi mi oluşturulur?

  • Kişiye hususi rejim oluştururken nelere dikkat edilmeli?

  • Kişiye hususi rejimlere misal verebilir misiniz?

  • Kişiye hususi rejim nerede bulunur?

  • Kişiye hususi diyetin maliyeti ne kadar?

  • Kişiye hususi diyetlerin riskleri var mıdır?

Nutrigenomik, genlerimizin beslenmemizi iyi mi etkilediği ve bu bilgiyi şahsi gereksinimlerimize daha müsait kişiselleştirilmiş beslenme düzenleri kurmak için iyi mi kullanabileceğimiz hikayesinde bizlere yeni bakış açıları elde eden hızla büyüyen bir alandır.

Kişiye hususi rejimler, kg kaybı, kan şekeri kontrolünün iyileştirilmesi ve kalp hastalığı ve kanser benzer biçimde kronik rahatsızlık riskinin azaltılması benzer biçimde muhtelif sıhhat hedeflerine ulaşmamıza destek olabilir.

Kişiselleştirilmiş rejimler hakkındaki daha çok informasyon edinmek istiyorsanız, sizin için mevcut bir takım kaynak bulunmaktadır. Doktorunuzla yahut kayıtlı bir diyetisyenle görüşebilir yahut çevrimiçi olarak daha çok informasyon bulabilirsiniz.

“Genetik Tabak: Nutrigenomik ile Kişiselleştirilmiş Rejimler Oluşturma” anahtar kelimesinin arama amacı, genetiğin diyetimizi iyi mi etkileyebileceği ve bu bilgiyi bireysel gereksinimlerimize daha müsait kişiselleştirilmiş rejimler kurmak için iyi mi kullanabileceğimiz hakkındaki daha çok informasyon edinmektir.

Bu yazı, nutrigenomik alanına ve kişiselleştirilmiş rejimler kurmak için iyi mi kullanılabileceğine dair kısa bir genel bakış elde etmiştir. Daha çok informasyon için lütfen aşağıdaki kaynakları ziyaret edin:

Sorular ve Cevaplar

S: Kişiye hususi rejim nelerdir?

C: Kişiye hususi rejim, sizin bireysel ihtiyaçlarınıza ve genetiğinize gore düzenlenen bir rejimdir.

S: Kişiye hususi diyetin yararları nedir?

A: Kişiselleştirilmiş rejimler, kg kaybı, kan şekeri kontrolünün iyileştirilmesi ve kalp hastalığı ve kanser benzer biçimde kronik rahatsızlık riskinin azaltılması da dahil olmak suretiyle muhtelif sıhhat hedeflerine ulaşmanıza destek olabilir.

S: Kişiye hususi rejim iyi mi oluşturulur?

A: Kişiselleştirilmiş bir rejim oluşturmanın birkaç değişik yolu vardır. Doktorunuzla yahut kayıtlı bir diyetisyenle görüşebilir yahut kişiselleştirilmiş bir rejim planı kurmak için çevrimiçi bir enstruman kullanabilirsiniz.

Berkay Kaya, teknoloji ve yaşam tarzı konularındaki tutkusuyla tanınan bir blog yazarıdır. Gemow.com'un kurucusu olarak, her gün yeni ve ilgi çekici içerikler üretmeye odaklanır; bu sayede okuyucularına en güncel bilgiler ve ilham verici yazılar sunar. Berkay, sürekli olarak kendini geliştiren ve dijital dünyadaki yenilikleri takip eden bir içerik üreticisidir.

  • Toplam 146 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Yaşlılara Yönelik Bilgi Tabakları Sağlıklı ve Mutlu Bir Yaşam İçin Geriatrik Beslenmenin Bilgeliği

İçindekilerII. Gerontoloji Nelerdir?GerontolojiIV. Gerontolojide Temel KavramlarV. Yaşlanma TeorileriVI. Yaşlanmanın Toplumsal YönleriVII. Esenlik ve YaşlanmaVIII. Ruh Sağlığı ve YaşlanmaIX. Yaşlanmanın Finansal Yönleri Geriatrik beslenme, besin ve beslenmenin yaşlı yetişkinleri iyi mi etkilediğinin incelenmesidir. Rejim ve sıhhat arasındaki birlikteliğin yanı sıra yaşlı yetişkinlerde kronik rahatsızlıkların önlenmesi ve yönetimini de ihtiva eder. İnsanlar yaşlandıkça beslenme gereksinimleri değişmiş olur. Kilolarını korumak için daha çok kalori almaları gerekebilir ya da diyabet ya da kalp hastalığı şeklinde kronik rahatsızlıkları tedvir etmek için rejimlerinde değişim yapmaları gerekebilir. Yaşlı yetişkinler için sıhhatli bir rejim kucak kucak meyve, sebze ve tam tahıl ihtiva eder. Ek olarak yağsız protein ve azca yağlı süt ürünleri ihtiva eder. Yaşlı yetişkinler doymuş yağ, kolesterol ve ilave şeker alımını sınırlamalıdır. Sağlıklı bir rejim, yaşlı yetişkinlerin kilolarını korumalarına, genel sağlıklarını iyileştirmelerine ve kronik rahatsızlık risklerini azaltmalarına destek olabilir. Yaşlandıkça sıhhatli beslenmek için birtakım ipuçları: Muhtelif meyve ve sebzeler tüketin. Rafine tahıllar yerine tam tahılları tercih […]

Sürdürülebilir Beslenme Sağlıklı Bir Geleceğe Yönelik Bir Halk Sağlığı Yaklaşımı

İçindekilerReferanslarSürdürülebilir beslenme nelerdir?III. Sürdürülebilir beslenmenin yararları4. Sürdürülebilir beslenmenin zorluklarıV. Sürdürülebilir bir rejim iyi mi benimsenir?VI. Sürdürülebilir beslenme tarifleriVII. Sürdürülebilir beslenme kaynakları Sürdürülebilir Beslenme: Bir Halk Sağlığı Yaklaşımı Sürdürülebilir beslenme, insanoğlu ve gezegen için sıhhatli bir beslenme biçimidir. Muhtelif meyve, sebze ve tam tahıllar yemeyi vurgular ve işlenmiş gıdaların, et ve süt ürünlerinin tüketimini en aza indirir. Sürdürülebilir beslenme ek olarak su, toprak ve enerji kullanması şeklinde besin üretiminin çevresel tesirini de hesaba katar. Sürdürülebilir bir rejim yemenin birçok faydası vardır. Mesela, sürdürülebilir bir rejim kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve birtakım kanser türleri şeklinde kronik rahatsızlık riskinizi azaltmanıza destek olabilir. Ek olarak genel esenlik ve refahınızı iyileştirmenize de destek olabilir. Ek olarak, sürdürülebilir bir rejim sera gazı emisyonlarını ve su kirliliğini azaltarak çevreyi korumaya destek olabilir. Sürdürülebilir bir rejim benimsemenin birtakım zorlukları vardır, mesela doğal gıdaların maliyeti ve sürdürülebilir besin seçeneklerinin bulunabilirliği. Sadece, sürdürülebilir beslenmeyi daha müsait fiyatlı ve […]

Vitamin Planı Daha Sağlıklı Yaşama Yolunuzu Tasarlamak İçin Bir Kılavuz

İçindekilerVitamin Planı: Daha Sağlıklı Yaşama Giden Yolunuzu TasarlamakVitamin Planı: Daha Sağlıklı Yaşama Giden Yolunuzu TasarlamakVitamin Planı: Daha Sağlıklı Yaşama Giden Yolunuzu TasarlamakVitamin Planı: Daha Sağlıklı Yaşama Giden Yolunuzu TasarlamakVitamin Planı: Daha Sağlıklı Yaşama Giden Yolunuzu Tasarlamak7. Vitamin Blueprint: Daha Sağlıklı Yaşama Giden Yolunuzu Tasarlamak8. Vitamin Planı Vitamin Planı: Daha Sağlıklı Yaşama Giden Yolunuzu Tasarlamak Bu kitap, vitaminler ve takviyeler için kapsamlı bir rehberdir ve değişik vitamin ve takviye türleri, yararları ve riskleri ve bunların güvenilir bir halde iyi mi alınacağı ile alakalı informasyon sağlar. Kitap ek olarak sıhhat hedeflerinize ulaşmanıza destek olabilecek kişiselleştirilmiş bir vitamin ve takviye diyeti kurmak için detaylı bir plan ihtiva eder. Kitap, beslenme ve fonksiyonel tıp alanında kabul edilen bir uzman olan Dr. Mark Hyman tarafınca yazılmıştır. Dr. Hyman, vitaminlerin ve takviyelerin sıhhat üstündeki etkilerini incelemek için 20 yılı aşkın bir müddet harcadı ve binlerce hastanın bu organik maddeleri kullanarak sağlıklarını iyileştirmelerine destek oldu. Vitamin Blueprint, […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele