Gear Genius Her Profesyonel İçin Olmazsa Olmaz Fotoğrafçılık Ekipmanlarına Dair Nihai Kılavuz

Nikon AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR: Nikon AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR Antet Özellikler Resim Ekipmanları Kamera gövdeleri, lensler, flaşlar, tripodlar, filtreler, çantalar ve kılıflar, temizlik ve bakım, aksesuarlar Kamera Ekipmanı Kameralar, lensler, flaşlar, tripodlar, filtreler, çantalar ve kılıflar Profesyonel Fotoğrafçılık Yüksek kaliteli kameralar, lensler, flaşlar, tripodlar, filtreler, çantalar ve kılıflar Fotoğrafçılar İçin Ekipman Kameralar, lensler, flaşlar, tripodlar, filtreler, çantalar ve kılıflar, temizlik ve bakım, aksesuarlar Kamera Takıları Bellek kartları, piller, şarj cihazları, temizleme kitleri, kamera çantaları, tripodlar, filtreler II. Kamera Gövdeleri Kamera gövdesi fotoğrafçılık sisteminizin kalbidir ve ihtiyaçlarınıza ve bütçenize müsait olanı kura çekmek önemlidir. Piyasada giriş seviyesi DSLR’lerden ustalaşmış aynasız kameralara kadar oldukca muhtelif kamera gövdesi bulunmaktadır. Bir kamera gövdesi seçerken imaj kalitesi, otomatik odaklama performansı, hız ve ergonomi şeklinde faktörleri göz önünde bulundurmanız icap eder. Ek olarak bir DSLR mi yoksa aynasız bir kamera mı istediğinize karar vermeniz icap eder. DSLR’lerde ışığı vizöre […]

Gear Genius Her Profesyonel İçin Olmazsa Olmaz Fotoğrafçılık Ekipmanlarına Dair Nihai Kılavuz

Nikon AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR: Nikon AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR

Antet Özellikler
Resim Ekipmanları Kamera gövdeleri, lensler, flaşlar, tripodlar, filtreler, çantalar ve kılıflar, temizlik ve bakım, aksesuarlar
Kamera Ekipmanı Kameralar, lensler, flaşlar, tripodlar, filtreler, çantalar ve kılıflar
Profesyonel Fotoğrafçılık Yüksek kaliteli kameralar, lensler, flaşlar, tripodlar, filtreler, çantalar ve kılıflar
Fotoğrafçılar İçin Ekipman Kameralar, lensler, flaşlar, tripodlar, filtreler, çantalar ve kılıflar, temizlik ve bakım, aksesuarlar
Kamera Takıları Bellek kartları, piller, şarj cihazları, temizleme kitleri, kamera çantaları, tripodlar, filtreler

Gear Genius: Her Profesyonel İçin Olmazsa Olmaz Fotoğrafçılık Ekipmanı

II. Kamera Gövdeleri

Kamera gövdesi fotoğrafçılık sisteminizin kalbidir ve ihtiyaçlarınıza ve bütçenize müsait olanı kura çekmek önemlidir. Piyasada giriş seviyesi DSLR’lerden ustalaşmış aynasız kameralara kadar oldukca muhtelif kamera gövdesi bulunmaktadır.

Bir kamera gövdesi seçerken imaj kalitesi, otomatik odaklama performansı, hız ve ergonomi şeklinde faktörleri göz önünde bulundurmanız icap eder. Ek olarak bir DSLR mi yoksa aynasız bir kamera mı istediğinize karar vermeniz icap eder. DSLR’lerde ışığı vizöre yansıtan bir ayna bulunurken aynasız kameralarda elektronik bir vizör kullanılır.

DSLR’ler çoğu zaman aynasız kameralardan daha sağlam ve hava koşullarına dayanıklıdır ve aralarından seçim yapabileceğiniz daha geniş bir lens yelpazesi sunarlar. Öte taraftan aynasız kameralar çoğu zaman DSLR’lerden daha ufak ve daha hafiftir ve daha süratli bir otomatik odaklama sistemine sahiptirler.

İşte ustalaşmış fotoğrafçılar için en iyi kamera gövdelerinden birkaçı:

III. Mercekler

Objektifler fotoğrafçılar için en mühim ekipmanlardan biridir ve aralarından seçim yapabileceğiniz oldukca muhtelif objektifler mevcuttur. İhtiyacınız olan objektif türü, yapmış olduğunuz fotoğrafçılık türüne bağlı olacaktır. Mesela, görünüm çekiyorsanız geniş açılı bir objektife ihtiyacınız olacaktır. Portre çekiyorsanız telefoto objektife ihtiyacınız olacaktır.

İşte ustalaşmış fotoğrafçılar için vazgeçilmez lenslerden bazıları:

  • Geniş açılı lens (24mm-35mm)
  • Bir telefoto lens (70mm-200mm)
  • Makro lens (50mm-100mm)
  • Portre lensi (85mm-135mm)
  • Balık gözü lens (10mm-16mm)

Ek olarak, lensin diyaframını da dikkate almak önemlidir. Diyafram, ışığın geçmiş olmasına müsaade eden lensteki açıklıktır. Diyafram ne kadar geniş olursa, o denli fazla fer içeri girer ve deklanşör hızının o denli süratli olması icap eder.

Bir lens seçerken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmak önemlidir:

  • Bütçeniz
  • Yapmış olduğunuz fotoğrafçılık türü
  • Diyafram
  • Odak uzaklığı

Bu faktörleri göz önünde bulundurarak ihtiyaçlarınıza en müsait lensi seçebilirsiniz.

IV. Flaşlar

Flaşlar, hem ustalaşmış aynı zamanda amatör her fotoğrafçı için vazgeçilmez bir ekipmandır. Karanlık sahnelere fer eklemek, gölgeleri doldurmak ve yaratıcı efektler yaratmak için kullanılabilirler. Piyasada her biri kendine has özelliklere haiz birçok değişik flaş türü mevcuttur. Bir flaş seçerken dikkate katılması ihtiyaç duyulan en mühim faktörlerden bazıları güç çıkışı, menzili ve geri dönüşüm süresidir.

Bunu Gördünüz mü?  Mükemmel Portreler Anı En Üst Düzey Optiklerle Yakalayın

Güç çıkışı saniye başına watt (W/s) olarak ölçülür. W/s derecesi ne kadar yüksekse flaş o denli güçlüdür. Bu, düşük fer koşullarında çekim yapması ihtiyaç duyulan yahut parlak, acıklı efektler yaratmak isteyen fotoğrafçılar için önemlidir.

Menzil, flaşın bir nesneyi müessir bir halde aydınlatabileceği mesafeyi anlatım eder. Bu, uzaktan çekim yapabilmek isteyen fotoğrafçılar için önemlidir.

Geri dönüşüm süresi, flaşın ateşlendikten sonrasında yine şarj olması için geçen süredir. Bu, süratli bir halde birden fazla çekim yapması ihtiyaç duyulan fotoğrafçılar için önemlidir.

Flaş seçerken bu faktörlerin yanı sıra boyutu, ağırlığı, pil ömrü şeklinde dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan başka hususlar da vardır.

İşte piyasadaki ustalaşmış fotoğrafçılar için en iyi flaşlardan bazıları:

  • Nikon SB-5000
  • Canon Speedlite 600EX II-RT
  • Godox AD200 Pro
  • Profoto B10 Plus

V. Tripodlar

Tripodlar, düşük fer koşullarında yahut uzun telefoto lensler kullanırken keskin sahneler çekmek isteyen fotoğrafçılar için eğer olmazsa olmazdır. İyi bir tripod, düşük deklanşör hızlarında keskin sahneler çekmenize imkan tanıdığı olan balans ve yardımcı elde edecektir.

Tripod seçerken tripodun ağırlığı, en çok yüksekliği, antet tipi ve malzemesi şeklinde dikkat etmeniz ihtiyaç duyulan birkaç husus vardır.

Şayet yanınızda taşımayı planlıyorsanız tripodun ağırlığını göz önünde bulundurmanız önemlidir. Tripodların ağırlığı birkaç pounddan 20 poundun üstüne kadar değişebilir.

Yukarıdan çekim yapmak yahut düşük açıdan çekim yapmak istiyorsanız, tripodun en çok yüksekliğini göz önünde bulundurmak önemlidir. Tripodların yüksekliği birkaç fitten 6 fitin üstüne kadar değişebilir.

Değişik lens türleri kullanmayı planlıyorsanız, kafa tipini göz önünde bulundurmanız önemlidir. Tripodlar, bilyalı kafalar, pan-ve-tilt kafalar ve gimbal kafalar dahil olmak suretiyle muhtelif kafalarla gelir.

Tripodun malzemesi, değişik ortamlarda kullanmayı planlıyorsanız dikkate katılması ihtiyaç duyulan mühim bir husustur. Tripodlar, alüminyum, karbon fiber ve ahşap şeklinde muhtelif malzemelerden yapılabilir.

İşte ustalaşmış fotoğrafçılar için en iyi tripodlardan bazıları:

Gear Genius: Her Profesyonel İçin Olmazsa Olmaz Fotoğrafçılık Ekipmanı

VI. Filtreler

Filtreler, muhtelif şekillerde görüntülerinizin standardını artırmaya destek olabildikleri için her fotoğrafçının enstruman setinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Her biri kendine has bir amaca haiz birçok değişik filtre türü mevcuttur. En popüler filtre türlerinden bazıları şunlardır:

  • Etkisiz kesafet filtreleri (ND filtreleri): ND filtreleri, kamera sensörüne ulaşan fer miktarını azaltır; bu, uzun pozlamalar yaparken yahut parlak koşullarda çekim yaparken yararlı olabilir.
  • Polarize filtreler: Polarize filtreler parlamayı azaltmaya ve kontrastı iyileştirmeye destek olarak görüntülerdeki bilgileri görmeyi kolaylaştırır.
  • Renk düzeltme filtreleri: Renk düzeltme filtreleri, görüntülerinizin renk dengesini düzeltmenize ve daha doğru hale getirmenize destek olabilir.
  • Hususi efekt filtreleri: Hususi efekt filtreleri, görüntülerinize star patlamaları yahut gökkuşağı eklemek şeklinde muhtelif yaratıcı efektler kurmak için kullanılabilir.

Bir filtre seçerken, yapacağınız resim çeşidini ve elde etmek dilediğiniz muayyen efektleri göz önünde bulundurmanız önemlidir. Piyasada birçok değişik filtre markası mevcuttur, bu yüzden araştırmanızı yapmanız ve iyi yapılma ve dilediğiniz neticeleri verecek bir filtre seçmeniz de önemlidir.

Bunu Gördünüz mü?  Çoklu Pozlamalar Benzersiz Sanat Eserleri Yaratmak İçin Işık ve Zamanla Deneyler Yapın

Çantalar ve Kılıflar

Kamera çantaları ve kılıfları, ekipmanınızı korumak ve tertipli tutmak için eğer olmazsa olmazdır. Piyasada oldukca muhtelif çantalar ve kılıflar mevcuttur, bu yüzden ihtiyaçlarınıza müsait olanı kura çekmek önemlidir.

Bir kamera çantası seçerken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmanız icap eder:

  • Ekipmanınızın boyutu
  • Yapmış olduğunuz fotoğrafçılık türü
  • Bütçeniz

Günlük kullanım için sırt çantası yahut omuz çantası iyi bir seçenektir. Bu çantalar çoğu zaman giyilmesi rahattır ve muhtelif ekipmanları taşıyabilir. Yolculuk fotoğrafçısıysanız dayanıklı ve suya dayanıklı bir çanta istersiniz. Stüdyo fotoğrafçıları için tekerlekli bir çanta büyük oranda ekipmanı taşımak için iyi bir seçenektir.

Kamera kılıfları, ekipmanınızı hasardan korumak için tasarlanmıştır. Çoğu zaman sert dış kabuklara ve yastıklı iç kısımlara sahiptirler. Kılıflar, bir bir lensler, kameralar ve flaşlar için mevcuttur. Ek olarak birden fazla ekipmanı tutabilen kılıflar da bulabilirsiniz.

Bir kamera çantası seçerken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmanız icap eder:

  • Ekipmanınızın boyutu
  • İhtiyacınız olan koruma türü
  • Bütçeniz

Kamera çantaları ve kılıfları ustalaşmış fotoğrafçılar için mühim bir yatırımdır. Doğru çantayı yahut kılıfı seçerek ekipmanınızı koruyabilir ve tertipli tutabilirsiniz.

Gear Genius: Her Profesyonel İçin Olmazsa Olmaz Fotoğrafçılık Ekipmanı

VIII. Temizlik ve Bakım

Fotoğrafçılık ekipmanınızı temizlemek ve bakımını yapmak, onu iyi çalışır durumda tutmak ve ömrünü uzatmak için önemlidir. Ekipmanınızı temizlemek ve bakımını yapmak için birkaç ipucu:

  • Resim makinenizin gövdesini ve lenslerini tertipli olarak yumuşak ve kuru bir bezle paklayın.

  • Lenslerinizdeki toz ve parmak izlerini temizlemek için lens temizleme kiti kullanın.

  • Kameranızı yılda bir kere yahut daha azca bir müddette ustalaşmış bir servise götürün.

İşte kamera ekipmanınızın bakımı için birkaç ipucu:

  • Resim makinenizi serin ve kuru bir yerde saklayın.

  • Kameranızı aşırı sıcaklıklara yahut neme maruz bırakmayın.

  • Kameranızı toz ve kirden koruyun.

Bu ipuçlarını takip ederek fotoğrafçılık ekipmanlarınızı uzun seneler süresince iyi çalışır durumda tutabilirsiniz.

IX. Aksesuarlar

Yukarıda listelenen temel fotoğrafçılık ekipmanlarına ayrıca, ustalaşmış fotoğrafçılar için yararlı olabilecek bir takım başka aksesuar da vardır. Bunlar şunları ihtiva eder:

  • Bellek kartları
  • Durağan(durgun) diskler
  • Üçayaklar
  • Kamera çantaları
  • Filtreler
  • Uzaktan tetikleyiciler
  • Lens siperlikleri
  • Temizlik kitleri
  • Piller

Bu aksesuarlar fotoğrafçılık iş akışınızı iyileştirmenize ve olası olan en iyi görüntüleri yakalamanıza destek olabilir.

İşte ustalaşmış fotoğrafçılar için en mühim aksesuarlardan kimilerini daha ayrıntılı inceleyelim:

  • Bellek kartları fotoğraflarınızı ve videolarınızı saklamak için gereklidir. Görüntülerinizi ve videolarınızı saklayacak kadar büyük ve bununla birlikte kameranızın çekim hızına ayak uydurabilecek kadar süratli bir bellek kartı kura çekmek önemlidir.
  • Durağan(durgun) diskler fotoğraflarınızı ve videolarınızı saklamak için de önemlidir. Bir durağan(durgun) disk, bellek kartlarınız için bir yedek olarak kullanılabilir yahut görüntülerinizi ve videolarınızı uzun solukta saklamak için kullanılabilir.
  • Üçayaklar düşük fer koşullarında yahut yavaş deklanşör hızı kullanmanız gerektiğinde keskin fotoğraflar çekmek için gereklidir. Bir tripod ek olarak elde çekim yaparken kameranızı sabitlemenize destek olabilir.
  • Kamera çantaları kullanmadığınız zamanlarda kameranızı ve lenslerinizi korumak için gereklidir. Bir kamera çantası dayanıklı, taşıması kolay olmalı ve ekipmanınızı saklamak için kafi alana haiz olmalıdır.
  • Filtreler Görüntülerinizin standardını çoğaltmak için kullanılabilir. Filtreler parlamayı azaltmak, kontrast eklemek yahut hususi efektler kurmak için kullanılabilir.
  • Uzaktan tetikleyiciler kameraya dokunmadan resim çekmek için kullanılabilir. Bu, kendi portrelerinizi çekmek yahut kameraya ulaşamadığınız durumlarda resim çekmek için faydalı olabilir.
  • Lens siperlikleri lenslerinizi toz, leke ve çizilmelere karşı korumaya destek olabilir. Lens siperlikleri ek olarak lens parlamasını azaltmaya destek olabilir.
  • Temizlik kitleri kameranızı ve lenslerinizi pak tutmak için gereklidir. Bir temizlik kiti bir temizleme fırçası, lens temizleme sıvısı ve bir mikrofiber bez içermelidir.
  • Piller kameranızı çalıştırmak için eğer olmazsa olmazdır. Bir çekimin ortasında pilinizin bitmemesi için bir yahut iki yedek pil bulundurmanız önemlidir.
Bunu Gördünüz mü?  Creative Canvas Bu 5 İpucuyla Gelişmiş Fotoğraf Düzenleme Sanatında Ustalaşın

Bunlar ustalaşmış fotoğrafçılar için en mühim aksesuarlardan bir tek birkaçıdır. Bu aksesuarlara yatırım yaparak fotoğrafçılık iş akışınızı iyileştirebilir ve olası olan en iyi görüntüleri yakalayabilmenizi sağlayabilirsiniz.

S: Fotoğrafçılıkta en mühim ekipman hangisidir?

A: Resim ekipmanının en mühim parçası kamera gövdesidir. Görüntünün çekilmiş olduğu yer burasıdır ve fotoğrafın genel kalitesinden mesuldür.

S: Lenslerin değişik türleri nedir?

A: Her biri kendine has bir amaca haiz birçok değişik lens türü mevcuttur. En yaygın lens türlerinden bazıları geniş açılı lensler, telefoto lensler ve zum lenslerdir.

S: Fotoğrafçılar için en iyi aksesuarlar nedir?

A: Fotoğrafçılar için yararlı olabilecek birçok değişik aksesuar vardır, örnek olarak tripodlar, filtreler ve kamera çantaları. Bir fotoğrafçı için en iyi aksesuarlar, onların bireysel gereksinimlerine ve tercihlerine bağlı olacaktır.



Berkay Kaya, teknoloji ve yaşam tarzı konularındaki tutkusuyla tanınan bir blog yazarıdır. Gemow.com'un kurucusu olarak, her gün yeni ve ilgi çekici içerikler üretmeye odaklanır; bu sayede okuyucularına en güncel bilgiler ve ilham verici yazılar sunar. Berkay, sürekli olarak kendini geliştiren ve dijital dünyadaki yenilikleri takip eden bir içerik üreticisidir.

  • Toplam 146 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Fotoğrafçılığın Sınırlarını Zorlayan Deneysel Mükemmellik

İçindekilerDeneysel Fotoğrafçılığın Değişik TürleriDeneysel Fotoğrafçılık İçin Ekipman ve MalzemelerDeneysel Fotoğrafçılık TeknikleriDeneysel Fotoğrafların İşlenmesi ve BasımıII. Deneysel Fotoğrafçılığın Değişik TürleriIII. Deneysel Fotoğrafçılık İçin Ekipman ve MalzemelerIV. Deneysel Fotoğrafçılık TeknikleriV. Deneysel Fotoğrafçılığın İşlenmesi ve BasımıVI. Deneysel Fotoğrafçılığınızı Paylaşma ve TanıtmaVII. Deneysel Fotoğrafçılık İçin İlham ve KaynaklarSual & YanıtIX. Deneysel Fotoğrafçılık Deneysel fotoğrafçılık, fotoğrafçılığın geleneksel kuralları ve geleneklerine bağlı olmayan bir fotoğrafçılık türüdür. Fotoğrafçıların yaratıcılıklarını anlatım etmelerinin ve dünyayı görmenin yeni yollarını keşfetmelerinin bir yoludur. Deneysel fotoğrafçılığın birçok değişik türü vardır ve her fotoğrafçının bu ortama yönelik kendine has bir yaklaşımı vardır. Deneysel fotoğrafçılıkta kullanılan birtakım yaygın teknikler şunlardır: Uzun pozlama fotoğrafçılığı Çift pozlama fotoğrafçılığı Fer boyama Kolaj Fotogramlar Deneysel fotoğrafçılık, bir öykü özetleyebilen yahut bir tek duygu uyandırabilen çarpıcı ve benzersiz sahneler kurmak için kullanılabilir. Fotoğrafçıların yaratıcılıklarını denemeleri ve fotoğrafçılıkla olası olanın sınırlarını zorlamaları için mükemmel bir yoldur. Deneysel Fotoğrafçılığın Değişik Türleri Deneysel fotoğrafçılığın birçok değişik türü vardır ve her birinin kendine […]

Anlık Görüntü Başarısı Bu Temel İpuçlarıyla Büyüleyici ve Benzersiz Fotoğraflar Yakalayın

İçindekilerKompozisyonTenvirMevzuDüzenII. Büyüleyici fotoğraflar nedir?III. Büyüleyici fotoğraflar iyi mi çekilir?IV. Büyüleyici fotoğraflar nereye koyulurV. Internet sitenizde ilginç fotoğraflar iyi mi kullanılır?VI. Pazarlamanızda büyüleyici fotoğraflar iyi mi kullanılır?VII. Toplumsal medyada ilginç fotoğraflar iyi mi kullanılır?Matbu pazarlamanızda ilginç fotoğraflar iyi mi kullanılır?IX. Matbu pazarlamanızda büyüleyici fotoğraflar iyi mi kullanılır? Anlık Görüntü Başarısı: Büyüleyici ve Benzersiz Fotoğraflar İçin Temel İpuçları Fotoğrafçılık, anıları yakalamanın, hikayeleri paylaşmanın ve kendinizi anlatım etmenin mükemmel bir yoludur. Sadece bütün fotoğraflar eşit yaratılmamıştır. Birtakım fotoğraflar bir tek büyüleyicidir, ötekiler ise unutulabilir. Bir fotoğrafı büyüleyici meydana getiren nelerdir? Büyüleyici bir fotoğrafa katkıda bulunabilecek birçok unsur vardır, sadece en önemlilerinden bazıları şunlardır: Kompozisyon Tenvir Mevzu Düzen Bu yazımızda bu faktörlerin her birini ayrıntılı olarak ele alacağız ve kendi büyüleyici fotoğraflarınızı çekmeniz için ipuçları vereceğiz. Hadi başlamış olalım! Kompozisyon Kompozisyon, büyüleyici bir resim çekmenin en mühim faktörlerinden biridir. Fotoğrafınızın öğelerini tertip şekliniz, fotoğrafın iyi mi görünmüş olduğu ve hissettirdiği hikayesinde büyük ayrım yaratabilir. […]

Shutter Sırları Profesyonellerden Öğrenin ve Fotoğrafçılığınızı Bir Üst Seviyeye Taşıyın

İçindekilerII. Fotoğrafçılık eğitimi nelerdir?III. Fotoğrafçılık eğitimi niçin önemlidir?IV. Değişik fotoğrafçılık eğitimi türleriV. Doğru fotoğrafçılık öğrenim programı iyi mi seçilir?VI. Fotoğrafçılık eğitiminin yararlarıVII. Fotoğrafçılık eğitiminin maliyetiFotoğrafçılık eğitimi için burs ve hibeler iyi mi bulunur?Fotoğrafçılık eğitiminde başarı göstermiş olmak için ipuçları II. Fotoğrafçılık eğitimi nelerdir? Fotoğrafçılık eğitimi, fotoğrafçılık sanatını ve bilimini öğrenme sürecidir. Kolej yahut üniversite dersleri benzer biçimde resmi öğrenim programları yahut atölyeler, çevrimiçi eğitimler ve kitaplar benzer biçimde resmi olmayan öğrenme fırsatları vesilesiyle yapılabilir. Fotoğrafçılık eğitimi, iyi fotoğraflar çekmek için gerekseme duyduğunuz teknik becerileri, mesela kamerayı iyi mi kullanacağınızı, pozlamayı iyi mi denetim edeceğinizi ve görüntüleri iyi mi düzenleyeceğinizi öğretebilir. Ek olarak, fotoğraflarınızla hikayeler bahsetmek için gerekseme duyduğunuz yaratıcı becerileri, mesela fotoğrafı iyi mi oluşturacağınızı, ışığı iyi mi kullanacağınızı ve görüntülerinizle iyi mi öykü anlatacağınızı öğretebilir. Fotoğrafçılık eğitimi, fotoğrafçılık becerilerini geliştirmek isteyen hepimiz için kıymetli bir yatırım olabilir. Daha iyi fotoğraflar çekmenize, yeni teknikler öğrenmenize ve yaratıcı gözünüzü geliştirmenize destek […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele