Temel Besinlerle Canlandırıcı Sağlık

Reanimasyon ve Büyüme: Temel Besinlerin Sıhhatli Yaşamdaki Görevi Temel besinler, vücudun kendi başına üretemediği ve besinlerden katılması ihtiyaç duyulan besinlerdir. Bu besinler, enerji üretimi, gelişme ve büyüme ve bağışıklık fonksiyonu dahil olmak suretiyle muhtelif vücut işlevleri için gereklidir. Sıhhatli Hayat İçin Temel Besinler Altı ana temel gıda sınıfı vardır: vitaminler, mineraller, karbonhidratlar, proteinler, yağlar ve su. Her gıda sınıfı genel sıhhat ve zindeliği korumada yaşamsal bir rol oynar. Vitaminler Vitaminler, muhtelif vücut fonksiyonları için lüzumlu olan doğal bileşiklerdir. İki tür vitamin vardır: suda çözünen vitaminler ve yağda çözünen vitaminler. Suda çözünen vitaminler içinde C vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, B3 vitamini, B6 vitamini, B9 vitamini ve B12 vitamini bulunur. Yağda eriyen vitaminler içinde A vitamini, D vitamini, E vitamini ve K vitamini bulunur. Vitaminler enerji üretimi, gelişme ve büyüme, bağışıklık sistemi fonksiyonları şeklinde muhtelif vücut fonksiyonları için gereklidir. Mineraller Mineraller, muhtelif vücut fonksiyonları için lüzumlu olan doğal olmayan elementlerdir. İki […]

Temel Besinlerle Canlandırıcı Sağlık

Canlandırın ve Gelişin: Temel Besinlerin Sağlıklı Yaşamdaki Rolü

Reanimasyon ve Büyüme: Temel Besinlerin Sıhhatli Yaşamdaki Görevi

Temel besinler, vücudun kendi başına üretemediği ve besinlerden katılması ihtiyaç duyulan besinlerdir. Bu besinler, enerji üretimi, gelişme ve büyüme ve bağışıklık fonksiyonu dahil olmak suretiyle muhtelif vücut işlevleri için gereklidir.

Sıhhatli Hayat İçin Temel Besinler

Altı ana temel gıda sınıfı vardır: vitaminler, mineraller, karbonhidratlar, proteinler, yağlar ve su. Her gıda sınıfı genel sıhhat ve zindeliği korumada yaşamsal bir rol oynar.

Vitaminler

Vitaminler, muhtelif vücut fonksiyonları için lüzumlu olan doğal bileşiklerdir. İki tür vitamin vardır: suda çözünen vitaminler ve yağda çözünen vitaminler.

  • Suda çözünen vitaminler içinde C vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, B3 vitamini, B6 vitamini, B9 vitamini ve B12 vitamini bulunur.
  • Yağda eriyen vitaminler içinde A vitamini, D vitamini, E vitamini ve K vitamini bulunur.

Vitaminler enerji üretimi, gelişme ve büyüme, bağışıklık sistemi fonksiyonları şeklinde muhtelif vücut fonksiyonları için gereklidir.

Mineraller

Mineraller, muhtelif vücut fonksiyonları için lüzumlu olan doğal olmayan elementlerdir. İki tür mineral vardır: makromineraller ve yaratı mineraller.

  • Makromineraller kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum ve klorürü ihtiva eder.
  • İz mineraller içinde demir, çinko, bakır, manganez, selenyum ve iyot bulunur.

Mineraller kemik sağlığı, kas fonksiyonu ve sinir fonksiyonu da dahil olmak suretiyle muhtelif vücut fonksiyonları için gereklidir.

Karbonhidratlar

Karbonhidratlar vücudun ana enerji deposudur. Vücuttaki hücreler tarafınca enerji için kullanılan glikoza parçalanırlar.

Karbonhidratlar iki çeşittir: Bayağı karbonhidratlar ve karmaşa karbonhidratlar.

  • Bayağı karbonhidratlar şekerleri ve şurupları ihtiva eder.
  • Karmaşık karbonhidratlar nişasta ve lifleri ihtiva eder.

Sıhhatli beslenmenin eğer olmazsa olmazı karbonhidratlardır sadece sıradan karbonhidrat alımını sınırlandırıp karmaşa karbonhidratlara yönelmek önemlidir.

Proteinler

Proteinler, gelişme ve büyüme, kas fonksiyonu ve bağışıklık fonksiyonu da dahil olmak suretiyle muhtelif vücut fonksiyonları için gereklidir.

Proteinler, vücudun kendi başına üretemediği doğal bileşikler olan amino asitlerden doğar. Bu yüzden, diyetinizde protein tüketmeniz önemlidir.

İki tür protein vardır: Tam proteinler ve noksan proteinler.

  • Tam proteinler bütün temel aminoasitleri ihtiva eder.
  • Tamamlanmamış proteinler bütün temel aminoasitleri içermezler.

Vücudunuzun gerekseme duyduğu bütün temel aminoasitleri alabilmek için muhtelif protein açısından varlıklı besinler tüketmeniz önemlidir.

Yağlar

Yağlar, enerji üretimi, hormon üretimi ve hücre zarı işlevi de dahil olmak suretiyle muhtelif vücut işlevleri için gereklidir.

Yağların iki türü vardır: doymuş yağlar ve doymamış yağlar.

  • Doymuş yağlar et, süt ürünleri ve yumurta şeklinde hayvansal ürünlerde bulunur.
  • Doymamış yağlar zeytinyağı, kanola hasım ve soya hasım şeklinde bitkisel yağlarda bulunur.

Doymuş yağ alımını sınırlamak ve doymamış yağ tüketimine yönelmek önemlidir.

su

Su, hayat için eğer olmazsa olmazdır. İnsan vücudunun ortalama %60’ını oluşturur ve vücut ısısını tanzim etmek, gıdaları ve oksijeni taşımak şeklinde muhtelif vücut fonksiyonlarında rol oynar.

Bunu Gördünüz mü?  Vücudunuzun Gelişmesi İçin İhtiyaç Duyduğu 7 Vitamin ve Mineral
Temel Besinler Sıhhatli Hayatın Yararları
A vitamini Sıhhatli bir cilt, görme ve bağışıklık sistemini korur
C vitamini Bağışıklığı sağlamlaştırır, yara iyileşmesine destek sağlar ve kronik hastalıklara karşı korur
D vitamini Kemik sağlığı ve bağışıklık fonksiyonu için gereklidir
E vitamini Hücreleri hasardan korur, yara iyileşmesine destek sağlar ve birtakım kronik rahatsızlık riskini azaltabilir
K vitamini Kanın pıhtılaşması ve kemik sağlığı için gereklidir
B Vitaminleri Enerji üretimi, metabolizma ve sinir sistemi işlevine destek sağlar
Mineraller Kemik sağlığı, kas fonksiyonu ve tansiyon düzenlemesi de dahil olmak suretiyle muhtelif vücut fonksiyonları için gereklidir

Canlandırın ve Gelişin: Temel Besinlerin Sağlıklı Yaşamdaki Rolü

II. Sıhhatli Hayat İçin Temel Besinler

Temel besinler, vücudun kendi başına üretemediği ve besinlerden katılması ihtiyaç duyulan besinlerdir. Bu besinler, gelişme, büyüme ve metabolizma şeklinde muhtelif vücut işlevleri için gereklidir.

Altı ana temel gıda kategorisi vardır: karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller ve su. Her gıda kategorisi vücutta benzersiz bir rol oynar ve bütün temel gıdaları kafi oranda elde eden dengeli bir rejim tüketmek önemlidir.

Karbonhidratlar vücudun ana enerji deposudur. Hücreler tarafınca yakıt olarak kullanılan glikoza parçalanırlar. Proteinler dokuların inşası ve onarımı için gereklidir ve ek olarak hormon ve enzimlerin üretiminde rol oynarlar. Yağlar enerji depolamak, vücudu izole etmek ve organları korumak için önemlidir. Vitaminler görme, bağışıklık ve kemik sağlığı şeklinde muhtelif vücut fonksiyonları için gereklidir. Mineraller ek olarak kan pıhtılaşması, kas kasılması ve sinir iletimi şeklinde muhtelif vücut fonksiyonları için gereklidir. Su, gıdaları ve oksijeni hücrelere taşımak ve atık ürünleri vücuttan uzaklaştırmak için gereklidir.

Bütün temel gıdaları elde eden sıhhatli bir rejim yiyecek, genel sıhhat ve zindeliği korumak için önemlidir. Sıhhatli bir rejim, kucak dolusu meyve, sebze ve tam tahılların yanı sıra yağsız protein ve azca yağlı süt ürünleri içermelidir.

III. A vitamini

A vitamini, görme, bağışıklık ve hücre büyümesi için lüzumlu olan yağda çözünen bir vitamindir. Karaciğer, balık, yumurta, süt ürünleri ve koyu yeşil yapraklı sebzeler dahil olmak suretiyle muhtelif yiyeceklerde bulunur.

Yetişkinler için tavsiye edilen günlük A vitamini alımı (RDI) erkekler için 700 mikrogram (mcg), hanımefendiler için ise 600 mcg’dir.

A vitamini eksikliği gece körlüğü, göz kuruluğu, cilt sorunları ve bağışıklık sisteminin kilo vermesi şeklinde pek oldukca sıhhat sorununa yol açabilir.

A vitamini toksisitesi de meydana gelebilir, sadece nadirdir. A vitamini toksisitesinin emareleri içinde mide bulantısı, kusma, baş ağrısı ve baş dönmesi bulunur.

A vitamini alımınız hikayesinde endişeleriniz var ise, doktorunuzla görüşün. Kafi A vitamini alıp almadığınızı belirlemenize destek olabilir ve almıyorsanız bir fiil planı önerebilir.

IV. A vitamini

A vitamini, görme, bağışıklık fonksiyonu ve hücre büyümesi de dahil olmak suretiyle birçok vücut fonksiyonu için lüzumlu olan yağda çözünen bir vitamindir.

Yetişkinler için tavsiye edilen günlük A vitamini alımı hanımefendiler için 700 mikrogram (mcg), erkekler için ise 900 mcg’dır.

Bunu Gördünüz mü?  Yaşlılara Yönelik Bilgi Tabakları Sağlıklı ve Mutlu Bir Yaşam İçin Geriatrik Beslenmenin Bilgeliği

A vitamininin gıda kaynakları içinde karaciğer, balık, süt ürünleri, yumurta ve yeşil yapraklı sebzeler bulunur.

A vitamini eksikliği, gece körlüğü, kuru cilt ve bağışıklık sisteminin kilo vermesi şeklinde pek oldukca sıhhat sorununa yol açabilir.

A vitamininin fazlası zararı olan da olabilir; mide bulantısı, kusma, baş ağrısı şeklinde emarelere yol açabilir.

A vitamini alımınız hikayesinde endişeleriniz var ise, seviyenizi denetim ettirmek için kan testi yaptırmak hikayesinde doktorunuzla görüşün.

Canlandırın ve Gelişin: Temel Besinlerin Sağlıklı Yaşamdaki Rolü

V. D Vitamini

D vitamini, kemik sağlığı için lüzumlu olan yağda çözünen bir vitamindir. Ek olarak bağışıklık fonksiyonu, kas fonksiyonu ve kan pıhtılaşması şeklinde bir takım başka vücut fonksiyonunda da rol oynar.

Bir çok insan güneş ışığına maruz kalmış olarak kafi D vitamini alır. Sadece birtakım insanoğlu, bilhassa şimal iklimlerinde yaşayanlar ya da koyu tende olanlar, güneş ışığından kafi D vitamini alamayabilir.

D vitamini eksikliği raşitizm, osteomalazi ve osteoporoz şeklinde pek oldukca sıhhat sorununa yol açabilir.

Yetişkinler için tavsiye edilen günlük D vitamini alımı 600 IU’dur. Sadece birtakım kişilerin, sözgelişi D vitamini eksikliği riski taşıyanların daha çok D vitaminine ihtiyacı olabilir.

D vitaminini yağlı balık, zenginleştirilmiş süt ve zenginleştirilmiş yoğurt şeklinde besin kaynaklarından alabilirsiniz. Ek olarak takviyelerden de D vitamini alabilirsiniz.

D vitamini seviyeniz hikayesinde endişeleriniz var ise doktorunuzla görüşün.

Canlandırın ve Gelişin: Temel Besinlerin Sağlıklı Yaşamdaki Rolü

Reanimasyon ve Büyüme: Temel Besinlerin Sıhhatli Yaşamdaki Görevi

Temel besinler, vücudun kendi başına üretemediği ve besinlerden katılması ihtiyaç duyulan besinlerdir. Enerji üretimi, bağışıklık fonksiyonu ve hücre büyümesi şeklinde muhtelif vücut fonksiyonları için gereklidirler.

Muhtelif meyve, sebze ve tam tahılları içeren sıhhatli bir rejim, vücuda gerekseme duyduğu temel gıdaları sağlayabilir. Sadece birtakım kişilerin muayyen gıdaları yeterince aldıklarından güvenli olmak için takviye almaları gerekebilir.

Aşağıda temel gıda öğelerinin sıralaması ve bunların sıhhatli yaşamdaki görevi yer almıştır:

  • A Vitamini: Sıhhatli cilt, görme ve bağışıklık sisteminin korunmasına destek sağlar.
  • C Vitamini: Hücrelerin hasar görmesini önlemeye destek sağlar ve kolajen oluşumu için gereklidir.
  • D Vitamini: Kemik sağlığı için lüzumlu olan kalsiyum ve fosforun vücutta emilmesine destek sağlar.
  • E Vitamini: Hücrelerin hasar görmesini önlemeye destek sağlar ve sıhhatli bir bağışıklık sistemi için gereklidir.
  • K Vitamini: Kanın pıhtılaşmasına destek sağlar ve kemik sağlığı için gereklidir.
  • B vitaminleri: Vücudun gıdayı enerjiye dönüştürmesine destek sağlar ve sıhhatli bir sinir sistemi için gereklidir.
  • Mineraller: Vücudun kan basıncını tanzim etmek, kemik kurmak ve kan yöntemiyle oksijen taşımak şeklinde muhtelif işlevleri yerine getirmesine destek sağlar.

Sıhhatli bir rejim yürütmek ve gerektiğinde takviyeler almak, sıhhatli ve canlı bir hayat sürmek için gerekseme duyduğunuz temel gıdaları aldığınızdan güvenli olmanıza destek olabilir.

VII. K Vitamini

K vitamini, kanın pıhtılaşması için lüzumlu olan yağda çözünen bir vitamindir. Ek olarak kemik sağlığı ve öteki vücut fonksiyonlarında da rol oynar. K vitamini, yeşil yapraklı sebzeler, brokoli, karaciğer ve yumurta şeklinde muhtelif yiyeceklerde bulunur.

Bir çok insan beslenmesinden kafi K vitamini alır, sadece birtakım kişilerin, bilhassa K vitamini eksikliği riski taşıyanların, takviye alması gerekebilir. K vitamini eksikliği kanama problemlerine, kemik yitirilmesine ve öteki sıhhat problemlerine yol açabilir.

Bunu Gördünüz mü?  Beslenme Simyası Malzemeleri Sağlıklı Yemeklere Nasıl Dönüştürürsünüz

Yetişkinler için tavsiye edilen günlük K vitamini alımı 120 mikrogramdır (mcg). Aşağıdaki besinler iyi K vitamini kaynaklarıdır:

  • Ispanak, kara lahana ve brokoli şeklinde yeşil yapraklı sebzeler
  • Brokoli
  • Karaciğer
  • Yumurtalar
  • Yoğurt
  • Soya fasulyesi
  • Fındık
  • Tohumlar

Kafi K vitamini almadığınız hikayesinde endişeleriniz var ise, kan seviyenizi denetim ettirmek için doktorunuzla görüşün.

B Vitaminleri

B vitaminleri, enerji üretimi, metabolizma ve kırmızı kan hücresi oluşumu da dahil olmak suretiyle birçok vücut fonksiyonu için lüzumlu olan bir öbek suda çözünen vitamindir.

Sekiz tane B vitamini vardır: tiamin (B1 vitamini), riboflavin (B2 vitamini), niasin (B3 vitamini), pantotenik asit (B5 vitamini), piridoksin (B6 vitamini), biotin (B7 vitamini), folik asit (B9 vitamini) ve kobalamin (B12 vitamini).

B vitaminleri tam tahıllar, meyveler, sebzeler ve etler de dahil olmak suretiyle muhtelif besinlerde bulunur.

B vitaminlerinin günlük tavsiye edilen alım miktarı yaşa ve cinsiyete bakılırsa değişmektedir.

B vitaminleri sıhhatli olmak için eğer olmazsa olmazdır ve eksikliği bitkinlik, kansızlık ve cilt sorunları şeklinde bir takım sıhhat sorununa yol açabilir.

B vitamini eksikliğiniz olabileceğinden kaygı ediyorsanız doktorunuzla görüşün.

IX. Mineraller

Mineraller, insan sağlığı için lüzumlu olan doğal olmayan maddelerdir. Kemik oluşumu, kas kasılması, sinir iletimi ve sıvı dengesi dahil olmak suretiyle oldukca muhtelif vücut fonksiyonlarında rol oynarlar.

İki tür mineral vardır: makromineraller ve yaratı mineraller. Makromineraller nispeten büyük miktarlarda gereklidir, yaratı mineraller ise daha minik miktarlarda gereklidir.

Aşağıda, temel minerallerin bir sıralaması ve bunların tavsiye edilen günlük alım miktarları (RDI’ler) yer almıştır:

  • Makromineraller:
    • Kalsiyum (1.000 mg)
    • Klor (2.300 mg)
    • Magnezyum (400 mg)
    • Fosfor (700 mg)
    • Potasyum (4.700 mg)
    • Sodyum (2.300 mg)
  • İz mineraller:
    • Demir (8 mg)
    • İyot (1mcg)
    • Manganez (2,3 mg)
    • Selenyum (mcg)
    • Çinko (11 mg)

Mineraller meyveler, sebzeler, tam tahıllar ve süt ürünleri de dahil olmak suretiyle muhtelif besinlerden elde edilebilir.

Birtakım durumlarda, ihtiyacınız olan gıdaları kafi oranda aldığınızdan güvenli olmak için mineral takviyesi almanız gerekebilir.

Mineraller iyi sıhhat için eğer olmazsa olmazdır ve bu tarz şeyleri beslenmenizde kafi oranda aldığınızdan güvenli olmanız önemlidir.

S: Temel besinler nedir?

A: Esansiyel besinler, vücudun kendi haline üretemediği ve ne olursa olsun gıdalardan katılması ihtiyaç duyulan besinlerdir.

S: Sıhhatli beslenmenin yararları nedir?

A: Sıhhatli bir beslenme genel sıhhat ve iyilik halinizi iyileştirmeye destek olabilir ve kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve birtakım kanser türleri şeklinde kronik rahatsızlık riskini azaltabilir.

S: İhtiyacım olan gıdaları yeterince aldığımdan iyi mi güvenli olabilirim?

A: İhtiyacınız olan gıdaları kafi oranda aldığınızdan güvenli olmak için yapabileceğiniz birkaç şey var:

  • Bütün gıda gruplarından muhtelif ve sıhhatli besinler tüketin.
  • Rafine tahıllar yerine tam tahılları tercih edin.
  • İşlenmiş gıdaların ve şekerli içeceklerin tüketimini sınırlayın.
  • Kafi oranda meyve, sebze ve yağsız protein tükettiğinizden güvenli olun.

Berkay Kaya, teknoloji ve yaşam tarzı konularındaki tutkusuyla tanınan bir blog yazarıdır. Gemow.com'un kurucusu olarak, her gün yeni ve ilgi çekici içerikler üretmeye odaklanır; bu sayede okuyucularına en güncel bilgiler ve ilham verici yazılar sunar. Berkay, sürekli olarak kendini geliştiren ve dijital dünyadaki yenilikleri takip eden bir içerik üreticisidir.

  • Toplam 146 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Yaşlılara Yönelik Bilgi Tabakları Sağlıklı ve Mutlu Bir Yaşam İçin Geriatrik Beslenmenin Bilgeliği

İçindekilerII. Gerontoloji Nelerdir?GerontolojiIV. Gerontolojide Temel KavramlarV. Yaşlanma TeorileriVI. Yaşlanmanın Toplumsal YönleriVII. Esenlik ve YaşlanmaVIII. Ruh Sağlığı ve YaşlanmaIX. Yaşlanmanın Finansal Yönleri Geriatrik beslenme, besin ve beslenmenin yaşlı yetişkinleri iyi mi etkilediğinin incelenmesidir. Rejim ve sıhhat arasındaki birlikteliğin yanı sıra yaşlı yetişkinlerde kronik rahatsızlıkların önlenmesi ve yönetimini de ihtiva eder. İnsanlar yaşlandıkça beslenme gereksinimleri değişmiş olur. Kilolarını korumak için daha çok kalori almaları gerekebilir ya da diyabet ya da kalp hastalığı şeklinde kronik rahatsızlıkları tedvir etmek için rejimlerinde değişim yapmaları gerekebilir. Yaşlı yetişkinler için sıhhatli bir rejim kucak kucak meyve, sebze ve tam tahıl ihtiva eder. Ek olarak yağsız protein ve azca yağlı süt ürünleri ihtiva eder. Yaşlı yetişkinler doymuş yağ, kolesterol ve ilave şeker alımını sınırlamalıdır. Sağlıklı bir rejim, yaşlı yetişkinlerin kilolarını korumalarına, genel sağlıklarını iyileştirmelerine ve kronik rahatsızlık risklerini azaltmalarına destek olabilir. Yaşlandıkça sıhhatli beslenmek için birtakım ipuçları: Muhtelif meyve ve sebzeler tüketin. Rafine tahıllar yerine tam tahılları tercih […]

Sürdürülebilir Beslenme Sağlıklı Bir Geleceğe Yönelik Bir Halk Sağlığı Yaklaşımı

İçindekilerReferanslarSürdürülebilir beslenme nelerdir?III. Sürdürülebilir beslenmenin yararları4. Sürdürülebilir beslenmenin zorluklarıV. Sürdürülebilir bir rejim iyi mi benimsenir?VI. Sürdürülebilir beslenme tarifleriVII. Sürdürülebilir beslenme kaynakları Sürdürülebilir Beslenme: Bir Halk Sağlığı Yaklaşımı Sürdürülebilir beslenme, insanoğlu ve gezegen için sıhhatli bir beslenme biçimidir. Muhtelif meyve, sebze ve tam tahıllar yemeyi vurgular ve işlenmiş gıdaların, et ve süt ürünlerinin tüketimini en aza indirir. Sürdürülebilir beslenme ek olarak su, toprak ve enerji kullanması şeklinde besin üretiminin çevresel tesirini de hesaba katar. Sürdürülebilir bir rejim yemenin birçok faydası vardır. Mesela, sürdürülebilir bir rejim kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve birtakım kanser türleri şeklinde kronik rahatsızlık riskinizi azaltmanıza destek olabilir. Ek olarak genel esenlik ve refahınızı iyileştirmenize de destek olabilir. Ek olarak, sürdürülebilir bir rejim sera gazı emisyonlarını ve su kirliliğini azaltarak çevreyi korumaya destek olabilir. Sürdürülebilir bir rejim benimsemenin birtakım zorlukları vardır, mesela doğal gıdaların maliyeti ve sürdürülebilir besin seçeneklerinin bulunabilirliği. Sadece, sürdürülebilir beslenmeyi daha müsait fiyatlı ve […]

Vitamin Planı Daha Sağlıklı Yaşama Yolunuzu Tasarlamak İçin Bir Kılavuz

İçindekilerVitamin Planı: Daha Sağlıklı Yaşama Giden Yolunuzu TasarlamakVitamin Planı: Daha Sağlıklı Yaşama Giden Yolunuzu TasarlamakVitamin Planı: Daha Sağlıklı Yaşama Giden Yolunuzu TasarlamakVitamin Planı: Daha Sağlıklı Yaşama Giden Yolunuzu TasarlamakVitamin Planı: Daha Sağlıklı Yaşama Giden Yolunuzu Tasarlamak7. Vitamin Blueprint: Daha Sağlıklı Yaşama Giden Yolunuzu Tasarlamak8. Vitamin Planı Vitamin Planı: Daha Sağlıklı Yaşama Giden Yolunuzu Tasarlamak Bu kitap, vitaminler ve takviyeler için kapsamlı bir rehberdir ve değişik vitamin ve takviye türleri, yararları ve riskleri ve bunların güvenilir bir halde iyi mi alınacağı ile alakalı informasyon sağlar. Kitap ek olarak sıhhat hedeflerinize ulaşmanıza destek olabilecek kişiselleştirilmiş bir vitamin ve takviye diyeti kurmak için detaylı bir plan ihtiva eder. Kitap, beslenme ve fonksiyonel tıp alanında kabul edilen bir uzman olan Dr. Mark Hyman tarafınca yazılmıştır. Dr. Hyman, vitaminlerin ve takviyelerin sıhhat üstündeki etkilerini incelemek için 20 yılı aşkın bir müddet harcadı ve binlerce hastanın bu organik maddeleri kullanarak sağlıklarını iyileştirmelerine destek oldu. Vitamin Blueprint, […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele