Optimal Beslenme Hastalıkları Önlemenin Anahtarı

Optimum Beslenme: Rahatsızlık Önlemede Besinlerin Görevi Optimum beslenme, vücudun muntazam emek harcaması için gereksinim duyduğu gıdaları elde eden muhtelif yiyeceklerin tüketilmesidir. Bu besinler karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler ve mineralleri ihtiva eder. Sıhhatli bir rejim uyguladığınızda vücudunuza sıhhatli bir kiloyu korumak, kronik rahatsızlık riskini azaltmak ve genel esenlik ve refahınızı iyileştirmek için gereksinim duyduğu gıdaları sağlarsınız. Bu yazıda, rahatsızlıkların önlenmesinde besinlerin rolünü tartışacağız. Ek olarak sıhhatli bir diyetin iyi mi yapılacağı ve optimum beslenmenin iyi mi sağlanacağı hikayesinde ipuçları vereceğiz. Rahatsızlık Önlemede Besinlerin Görevi Sıhhatli beslenmenin kalp hastalığı, kanser ve diyabet benzer biçimde pek oldukca kronik hastalığın önlenmesine destek olabileceğini yayınlayan pek oldukca emek harcama bulunmaktadır. Mesela, JAMA Internal Medicine dergisinde gösterilen bir inceleme, sıhhatli beslenen kişilerin kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve birtakım kanser türlerine yakalanma olasılığının daha düşük bulunduğunu buldu. The Lancet dergisinde piyasaya çıkan bir başka araştırmada ise sıhhatli beslenen kişilerin her türlü nedene bağlı ölüm riskinin […]

Optimal Beslenme Hastalıkları Önlemenin Anahtarı

Optimum Beslenme: Hastalık Önlemede Besinlerin Rolü



Optimum Beslenme: Rahatsızlık Önlemede Besinlerin Görevi

Optimum beslenme, vücudun muntazam emek harcaması için gereksinim duyduğu gıdaları elde eden muhtelif yiyeceklerin tüketilmesidir. Bu besinler karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler ve mineralleri ihtiva eder.

Sıhhatli bir rejim uyguladığınızda vücudunuza sıhhatli bir kiloyu korumak, kronik rahatsızlık riskini azaltmak ve genel esenlik ve refahınızı iyileştirmek için gereksinim duyduğu gıdaları sağlarsınız.

Bu yazıda, rahatsızlıkların önlenmesinde besinlerin rolünü tartışacağız. Ek olarak sıhhatli bir diyetin iyi mi yapılacağı ve optimum beslenmenin iyi mi sağlanacağı hikayesinde ipuçları vereceğiz.

Rahatsızlık Önlemede Besinlerin Görevi

Sıhhatli beslenmenin kalp hastalığı, kanser ve diyabet benzer biçimde pek oldukca kronik hastalığın önlenmesine destek olabileceğini yayınlayan pek oldukca emek harcama bulunmaktadır.

Mesela, JAMA Internal Medicine dergisinde gösterilen bir inceleme, sıhhatli beslenen kişilerin kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve birtakım kanser türlerine yakalanma olasılığının daha düşük bulunduğunu buldu.

The Lancet dergisinde piyasaya çıkan bir başka araştırmada ise sıhhatli beslenen kişilerin her türlü nedene bağlı ölüm riskinin yüzde 20 daha düşük olduğu bulunmuş oldu.

Rahatsızlıkların önlenmesinde mühim olduğu yayınlanan birtakım hususi besinler şunlardır:

  • Lif
  • C vitamini
  • E vitamini
  • Folat
  • Omega-3 yağ asitleri

Sıhhatli beslenerek pek oldukca kronik hastalığa yakalanma riskinizi azaltabilirsiniz.

Sıhhatli Bir Rejim Iyi mi Yapılır

Sıhhatli bir rejim yapmak düşündüğünüz kadar oldukça kolay. Başlamanıza destek olacak birkaç ipucu:

  • Kucak dolusu meyve ve sebze tüketin.
  • Rafine tahıllar yerine tam tahılları tercih edin.
  • Doymuş ve trans yağ alımınızı sınırlayın.
  • Yağsız protein kaynaklarını tercih edin.
  • İlave şeker tüketiminizi sınırlayın.

Sıhhatli bir diyetin iyi mi yapılacağından güvenli değilseniz, doktorunuzla ya da kayıtlı bir diyetisyenle görüşün. Sizin için doğru olan bir yiyecek planı oluşturmanıza destek olabilirler.

İyi esenlik için optimum beslenme esastır. Sıhhatli bir rejim uygulayarak, bir takım kronik hastalığa yakalanma riskinizi azaltmaya destek olabilirsiniz.

Sıhhatli bir diyetin iyi mi yapılacağından güvenli değilseniz, doktorunuzla ya da kayıtlı bir diyetisyenle görüşün. Sizin için doğru olan bir yiyecek planı oluşturmanıza destek olabilirler.

Hususiyet Yanıt
1. Rahatsızlık önleme Optimal beslenme, vücudun muntazam emek harcaması için gereksinim duyduğu gıdaları sağlayarak rahatsızlıkların önlenmesine destek olabilir.
2. Beslenme Beslenme, vücuda enerji ve gıda sağlamak amacıyla yiyeceklerin katılması ve kullanılması sürecidir.
3. Gıda Gıda, vücudun muntazam emek harcaması için gereksinim duyduğu maddedir.
4. Optimum beslenme Optimal beslenme, vücudun muntazam emek harcaması için gereksinim duyduğu gıdaları elde eden bir rejim yeme sürecidir.
5. Sıhhatli beslenme Sıhhatli beslenme; meyve, sebze ve tam tahıllar açısından varlıklı, doymuş yağ, kolesterol ve sodyum açısından düşük bir beslenme şeklidir.
Bunu Gördünüz mü?  Her Gün Sağlıklı Beslenin Beslenme Yaşamına Pratik Bir Kılavuz

Optimum Beslenme: Hastalık Önlemede Besinlerin Rolü

II. Optimum beslenme nelerdir?

Optimum beslenme, vücudun muntazam emek harcaması için gereksinim duyduğu gıdaları elde eden bir rejim yeme sürecidir. Bu besinler karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler ve mineralleri ihtiva eder.

Sıhhatli bir rejim, meyve, sebze ve tam tahıllar açısından varlıklı olan bir rejimdir. Ek olarak doymuş yağ, trans yağ, kolesterol ve sodyum açısından düşük olmalıdır.

Sıhhatli beslendiğinizde, yalnızca vücudunuza muntazam emek harcaması için gereksinim duyduğu gıdaları sağlamakla kalmaz, bununla birlikte kalp hastalığı, kanser ve diyabet benzer biçimde kronik hastalıklara yakalanma riskinizi de azaltırsınız.

III. Değişik gıda türleri

İnsan sağlığı için vazgeçilmez altı değişik gıda türü vardır: karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller ve su.

Karbonhidratlar vücudun ana enerji deposudur. Glikoza parçalanırlar ve ondan sonra vücuttaki hücreler tarafınca yakıt olarak kullanılırlar.

Proteinler dokuların inşası ve onarımı için gereklidir. Ek olarak enzim üretimi ve bağışıklık fonksiyonu benzer biçimde bir takım başka bedensel işlevde de yer alırlar.

Yağlar enerji depolamak, vücudu izole etmek ve organları korumak için gereklidir. Ek olarak iyi esenlik için lüzumlu olan temel yağ asitlerinin kaynağıdırlar.

Vitaminler muhtelif vücut fonksiyonları için gereklidir. Metabolizma, gelişme ve gelişmede rol oynarlar.

Mineraller muhtelif vücut fonksiyonları için gereklidir. Kemik sağlığı, kas fonksiyonu ve sinir iletiminde rol oynarlar.

Su, hayat için eğer olmazsa olmazdır. Vücut ağırlığının büyük bir yüzdesini oluşturur ve vücut sıcaklığının düzenlenmesi, hazım ve atıkların atılması benzer biçimde bir takım vücut fonksiyonunda rol oynar.

Optimum Beslenme: Hastalık Önlemede Besinlerin Rolü

IV. Kafi gıda iyi mi alınır?

Kafi gıdaları almanın birçok değişik yolu vardır, sadece en önemlisi bütün gıda gruplarından muhtelif sıhhatli yiyecekler yemektir. Aşağıdaki ipuçları ihtiyacınız olan gıdaları almanıza destek olabilir:

  • Kucak dolusu meyve ve sebze yiyin. Meyve ve sebzeler vitamin, mineral ve lif açısından zengindir. Her gün minimum 5 porsiyon meyve ve sebze yemeyi hedefleyin.
  • Rafine tahıllar yerine tam tahılları tercih edin. Tam tahıllar iyi bir lif, vitamin ve mineral deposudur. Her gün minimum 3 porsiyon tam tahıl tükettiğinizden güvenli olun.
  • Yağsız protein kaynakları tüketin. Balık, tavuk ve fasulye benzer biçimde yağsız protein kaynakları protein, demir ve çinko almanın iyi bir yoludur. Her gün minimum 2 porsiyon yağsız protein hedefleyin.
  • Sağlıksız yağları sınırlayın. Doymuş ve trans yağlar benzer biçimde sağlıksız yağlar, kalp hastalığı ve öteki esenlik sorunları riskinizi artırabilir. Zeytinyağı, avokado hasım ve kuruyemişler benzer biçimde sıhhatli yağları seçin.
  • Eklenen şekeri sınırlayın. Eklenen şeker, boş kalorilerin mühim bir deposudur. Her gün en fazlaca 6 çay kaşığı eklenmiş şeker hedefleyin.
  • Bolca su için. Su, iyi esenlik için eğer olmazsa olmazdır. Her gün 8 bardak su içmeyi hedefleyin.

Bu ipuçlarını takip ederek sıhhatli kalmak ve rahatsızlıkları önlemek için gereksinim duyduğunuz gıdaları alabilirsiniz.

Optimum Beslenme: Hastalık Önlemede Besinlerin Rolü

V. Sıhhatli beslenmenin önemi

Sıhhatli bir rejim, vücuda muntazam emek harcaması için gereksinim duyduğu gıdaları elde eden bir rejimdir. Bu besinler karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler ve mineralleri ihtiva eder. Sıhhatli bir rejim ek olarak kucak dolusu meyve, sebze ve tam tahıl ihtiva eder.

Bunu Gördünüz mü?  Dikkatli Beslenme Sağlık ve Refaha Bütünsel Bir Yaklaşım

Sıhhatli beslenmenin pek oldukca faydası vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Kalp hastalığı, kanser ve diyabet benzer biçimde kronik rahatsızlık riskinin azalması
  • Sıhhatli bir kiloyu korumak
  • İyileştirilmiş ruh hali ve enerji seviyeleri
  • Birtakım kanser türlerinin riskinin azalması
  • Gelişmiş bilişsel işlev

Sıhhatli bir diyetin iyi mi olması gerektiğinden güvenli değilseniz, doktorunuzla ya da kayıtlı bir diyetisyenle görüşün. Sizin için doğru olan bir rejim planı oluşturmanıza destek olabilirler.

VI. Optimum beslenmenin yararları

Optimum beslenme sağlığınız için pek oldukca yarar sağlayabilir, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Kalp hastalığı, kanser ve diyabet benzer biçimde kronik rahatsızlık riskinin azalması
  • Gelişmiş bağışıklık fonksiyonu
  • Artan enerji seviyeleri
  • Daha iyi uyku
  • Geliştirilmiş ruh hali
  • İyileştirilmiş cilt sağlığı
  • Azaltılmış apse
  • Artan uzun yaşam

Meyve, sebze, tam tahıllar ve yağsız protein açısından varlıklı sıhhatli bir rejim uygulayarak sağlığınızı ve refahınızı iyileştirmeye destek olabilirsiniz.

VII. Optimum beslenmeye iyi mi ulaşılır?

Optimum beslenme, vücudunuzun muntazam emek harcaması için gereksinim duyduğu bütün gıdaları almış olduğu bir sağlık halidir. Bu, vitaminler, mineraller ve protein benzer biçimde temel gıdaları kafi oranda almak ve muhtelif sıhhatli yiyecekler yiyecek anlama gelir.

Optimum beslenmeyi elde etmek için yapabileceğiniz birkaç şey var:

  • Bütün gıda gruplarından muhtelif besinler tüketin.
  • Olası olduğunca tam, işlenmemiş besinleri tercih edin.
  • İşlenmiş gıdaların, şekerli içeceklerin ve sağlıksız yağların tüketimini sınırlayın.
  • Kafi oranda meyve, sebze ve tam tahıl tükettiğinizden güvenli olun.
  • Bolca su için.

Beslenme durumunuz hakkındaki endişeleriniz var ise, doktorunuzla ya da kayıtlı bir diyetisyenle görüşün. Bireysel ihtiyacınız olan şeyleri karşılayan kişiselleştirilmiş bir beslenme planı oluşturmanıza destek olabilirler.

Yaygın beslenme mitleri

İnsanların rejimleri hakkındaki sağlıksız seçimler yapmasına yol açabilecek birçok yaygın beslenme efsanesi vardır. İşte en yaygın beslenme efsanelerinden bazıları ve bunların peşindeki gerçekler:

Efsaneleşmiş: Kas geliştirmek için kucak dolusu protein tüketmeniz icap eder.
Reel: Protein kas inşa etmek için mühim olsa da, faydalarını elde etmek için oldukca fazla tüketmeniz gerekmez. Protein için tavsiye edilen günlük alım miktarı vücut ağırlığının kilogramı başına 0,8 gramdır. 150 kiloluk bir birey için bu, günde ortalama 56 gram protein anlamına gelir.
Efsaneleşmiş: Yağ yiyecek sizi şişmanlatır.
Reel: Bütün yağlar eşit yaratılmamıştır. Doymuş ve trans yağlar benzer biçimde birtakım yağlar sağlıksızdır ve kalp hastalığı riskinizi artırabilir. Sadece, tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlar benzer biçimde öteki yağlar sağlıklıdır ve aslen zayıflamanıza destek olabilir.
Efsaneleşmiş: Kilogram vermek için karbonhidratlardan uzak durmalısınız.
Reel: Karbonhidratlar sıhhatli bir diyetin mühim bir parçasıdır. Vücudunuza enerji sağlar ve tok hissetmenize destek sunar. Aslına bakarsak, düşük karbonhidratlı bir rejim, karbonhidrat içeren sıhhatli bir rejim kadar kilogram kaybı için müessir değildir.
Efsaneleşmiş: Meyve ve sebze yiyecek kilogram aldırır.
Reel: Meyve ve sebzeler kalorisi düşük ve gıda kıymeti yüksektir. Sıhhatli bir diyetin mühim bir parçasıdır ve zayıflamanıza destek olabilir.
Efsaneleşmiş: Günde sekiz bardak su içmeniz icap eder.
Reel: Her gün içmeniz ihtiyaç duyulan su miktarı, şahsi ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Su ihtiyacınız olan şeyleri etkileyen birtakım faktörler içinde yaşınız, aktivite seviyeniz ve iklim yer alır.
Efsaneleşmiş: Bütçeniz kısıtlı olsa bile sıhhatli beslenemezsiniz.
Reel: Bütçenize müsait sıhhatli beslenmenin birçok yolu vardır. Mevsiminde meyve ve sebze satın alabilir, evde yiyecek pişirebilir ve indirimleri ve kuponları takip edebilirsiniz.
Sorular ve Cevaplar

Bunu Gördünüz mü?  Dengeli Isırık Uzmanı Daha Sağlıklı Bir Siz İçin Beslenme Danışmanlığı

Yaygın beslenme mitleri nedir?

Efsaneleşmiş: Kas geliştirmek için kucak dolusu protein tüketmeniz icap eder.

Reel: İhtiyacınız olan protein miktarı yaşınıza, aktivite seviyenize ve genel sağlığınıza bağlıdır. Bir çok insan takviye almadan rejimlerinden kafi proteini alır.

Efsaneleşmiş: Oldukca fazla meyve yiyemezsiniz.

Reel: Meyve dengeli bir beslenmenin sıhhatli bir parçasıdır, sadece tekrar de oldukca fazla yiyebilirsiniz. Oldukca fazla meyve yiyecek kilogram alımına ve öteki esenlik problemlerine yol açabilir.

Efsaneleşmiş: Kilogram vermek için yağdan uzak durmalısınız.

Reel: Bütün yağlar sizin için fena değildir. Aslına bakarsak, birtakım yağlar iyi esenlik için gereklidir. Zeytinyağı, kuruyemişler ve avokadolarda bulunanlar benzer biçimde doymamış yağlar sizin için iyidir ve zayıflamanıza destek olabilir.

Efsaneleşmiş: Karbonhidrat yiyerek kilogram veremezsiniz.

Reel: Yaktığınızdan daha azca kalori tükettiğiniz sürece herhangi bir rejimle kilogram verebilirsiniz. Sadece birtakım insanoğlu düşük karbonhidratlı bir rejimle kilogram vermeyi daha rahat bulur.

Efsaneleşmiş: Kilogram vermek için kahvaltı yapmanız icap eder.

Reel: Kahvaltı yapmanın zayıflamanıza destek olduğu iddiasını destekleyen hiç bir ilmi delil yoktur. Kahvaltı yapmış olup yapmamak şahsi bir tercihtir.

1. Rahatsızlık önleme

2. Beslenme

3. Gıda

4. Optimum beslenme

5. Sıhhatli beslenme

“Optimal Beslenme: Rahatsızlık Önlemede Besinlerin Görevi” anahtar kelimesinin arama amacı, beslenmenin rahatsızlıkları önlemeye iyi mi destek olabileceği hakkındaki daha çok data edinmektir. Bu anahtar kelimeyi arayan kişiler muhtemelen iyi esenlik için mühim olan muayyen gıdaları, bu gıdaları diyetinizde iyi mi kafi oranda alabileceğinizi ve beslenmenin kalp hastalığı, kanser ve diyabet benzer biçimde kronik rahatsızlıkları önlemeye ya da yönetmeye iyi mi destek olabileceğini öğrenmekle ilgilenmektedir.

Sorular ve Cevaplar

S: Optimum esenlik için en mühim üç gıda maddesi nedir?

A: Optimal esenlik için en mühim üç gıda protein, karbonhidrat ve yağdır.

S: Beslenmemde kafi gıdaları iyi mi alabilirim?

A: Bütün gıda gruplarından muhtelif ve sıhhatli besinler tüketerek kafi gıdaları alabilirsiniz.

S: Beslenme kronik rahatsızlıkların önlenmesine ya da yönetilmesine iyi mi destek olabilir?

Beslenme, sıhhatli bir kiloyu korumaya, iltihabı azaltmaya ve kan şekeri kontrolünü iyileştirmeye destek olarak kronik rahatsızlıkların önlenmesine ya da yönetilmesine destek olabilir.

Berkay Kaya, teknoloji ve yaşam tarzı konularındaki tutkusuyla tanınan bir blog yazarıdır. Gemow.com'un kurucusu olarak, her gün yeni ve ilgi çekici içerikler üretmeye odaklanır; bu sayede okuyucularına en güncel bilgiler ve ilham verici yazılar sunar. Berkay, sürekli olarak kendini geliştiren ve dijital dünyadaki yenilikleri takip eden bir içerik üreticisidir.

  • Toplam 146 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Yaşlılara Yönelik Bilgi Tabakları Sağlıklı ve Mutlu Bir Yaşam İçin Geriatrik Beslenmenin Bilgeliği

İçindekilerII. Gerontoloji Nelerdir?GerontolojiIV. Gerontolojide Temel KavramlarV. Yaşlanma TeorileriVI. Yaşlanmanın Toplumsal YönleriVII. Esenlik ve YaşlanmaVIII. Ruh Sağlığı ve YaşlanmaIX. Yaşlanmanın Finansal Yönleri Geriatrik beslenme, besin ve beslenmenin yaşlı yetişkinleri iyi mi etkilediğinin incelenmesidir. Rejim ve sıhhat arasındaki birlikteliğin yanı sıra yaşlı yetişkinlerde kronik rahatsızlıkların önlenmesi ve yönetimini de ihtiva eder. İnsanlar yaşlandıkça beslenme gereksinimleri değişmiş olur. Kilolarını korumak için daha çok kalori almaları gerekebilir ya da diyabet ya da kalp hastalığı şeklinde kronik rahatsızlıkları tedvir etmek için rejimlerinde değişim yapmaları gerekebilir. Yaşlı yetişkinler için sıhhatli bir rejim kucak kucak meyve, sebze ve tam tahıl ihtiva eder. Ek olarak yağsız protein ve azca yağlı süt ürünleri ihtiva eder. Yaşlı yetişkinler doymuş yağ, kolesterol ve ilave şeker alımını sınırlamalıdır. Sağlıklı bir rejim, yaşlı yetişkinlerin kilolarını korumalarına, genel sağlıklarını iyileştirmelerine ve kronik rahatsızlık risklerini azaltmalarına destek olabilir. Yaşlandıkça sıhhatli beslenmek için birtakım ipuçları: Muhtelif meyve ve sebzeler tüketin. Rafine tahıllar yerine tam tahılları tercih […]

Sürdürülebilir Beslenme Sağlıklı Bir Geleceğe Yönelik Bir Halk Sağlığı Yaklaşımı

İçindekilerReferanslarSürdürülebilir beslenme nelerdir?III. Sürdürülebilir beslenmenin yararları4. Sürdürülebilir beslenmenin zorluklarıV. Sürdürülebilir bir rejim iyi mi benimsenir?VI. Sürdürülebilir beslenme tarifleriVII. Sürdürülebilir beslenme kaynakları Sürdürülebilir Beslenme: Bir Halk Sağlığı Yaklaşımı Sürdürülebilir beslenme, insanoğlu ve gezegen için sıhhatli bir beslenme biçimidir. Muhtelif meyve, sebze ve tam tahıllar yemeyi vurgular ve işlenmiş gıdaların, et ve süt ürünlerinin tüketimini en aza indirir. Sürdürülebilir beslenme ek olarak su, toprak ve enerji kullanması şeklinde besin üretiminin çevresel tesirini de hesaba katar. Sürdürülebilir bir rejim yemenin birçok faydası vardır. Mesela, sürdürülebilir bir rejim kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve birtakım kanser türleri şeklinde kronik rahatsızlık riskinizi azaltmanıza destek olabilir. Ek olarak genel esenlik ve refahınızı iyileştirmenize de destek olabilir. Ek olarak, sürdürülebilir bir rejim sera gazı emisyonlarını ve su kirliliğini azaltarak çevreyi korumaya destek olabilir. Sürdürülebilir bir rejim benimsemenin birtakım zorlukları vardır, mesela doğal gıdaların maliyeti ve sürdürülebilir besin seçeneklerinin bulunabilirliği. Sadece, sürdürülebilir beslenmeyi daha müsait fiyatlı ve […]

Vitamin Planı Daha Sağlıklı Yaşama Yolunuzu Tasarlamak İçin Bir Kılavuz

İçindekilerVitamin Planı: Daha Sağlıklı Yaşama Giden Yolunuzu TasarlamakVitamin Planı: Daha Sağlıklı Yaşama Giden Yolunuzu TasarlamakVitamin Planı: Daha Sağlıklı Yaşama Giden Yolunuzu TasarlamakVitamin Planı: Daha Sağlıklı Yaşama Giden Yolunuzu TasarlamakVitamin Planı: Daha Sağlıklı Yaşama Giden Yolunuzu Tasarlamak7. Vitamin Blueprint: Daha Sağlıklı Yaşama Giden Yolunuzu Tasarlamak8. Vitamin Planı Vitamin Planı: Daha Sağlıklı Yaşama Giden Yolunuzu Tasarlamak Bu kitap, vitaminler ve takviyeler için kapsamlı bir rehberdir ve değişik vitamin ve takviye türleri, yararları ve riskleri ve bunların güvenilir bir halde iyi mi alınacağı ile alakalı informasyon sağlar. Kitap ek olarak sıhhat hedeflerinize ulaşmanıza destek olabilecek kişiselleştirilmiş bir vitamin ve takviye diyeti kurmak için detaylı bir plan ihtiva eder. Kitap, beslenme ve fonksiyonel tıp alanında kabul edilen bir uzman olan Dr. Mark Hyman tarafınca yazılmıştır. Dr. Hyman, vitaminlerin ve takviyelerin sıhhat üstündeki etkilerini incelemek için 20 yılı aşkın bir müddet harcadı ve binlerce hastanın bu organik maddeleri kullanarak sağlıklarını iyileştirmelerine destek oldu. Vitamin Blueprint, […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele